Pirmo reizi Latvijā notiks “RAF Vintage” festivāls

foto delfi.lv
foto delfi.lv

No 17. līdz 19. maijam Muzeju nakts ietvaros pirmo reizi Latvijā notiks "RAF Vintage" festivāls, kura laikā vienuviet būs iespējams apskatīt vairāk nekā 15 dažādus RAF autobusu modeļus, no kuriem lielākā daļa ir auto inženiera Andra Dambja privātās kolekcijas eksponāti, portālu "Delfi" informēja "NP Jelgavas Biznesa Parks" vadītāja Arta Nordmane.

"RAF Vintage" festivāls norisināsies Jelgavā, industriālā parka "NP Jelgavas Biznesa Parks" teritorijā (Aviācijas iela 18), kur agrāk atradās leģendārā "Rīgas autobusu fabrika" jeb RAF, kas bija Padomju Savienībā viena no modernākajām ražotnēm un tika dēvēta par "RAF Republiku".

Publiskai apskatei "RAF vintage" festivāls būs pieejams Muzeju nakts laikā – 19.maijā.

Līdzās Andra Dambja pilnībā un daļēji restaurētajiem RAF spēkratiem, interesenti varēs iepazīties ar vēsturiskām relikvijām – gleznām, plakātiem, rasējumiem, galdiem, krēsliem un pat to laiku datortehniku, kā arī unikālu foto izstādi, kas atspoguļo rūpnīcas strādnieku ikdienu.

"RAF Vintage" festivāla laikā apmeklētājiem būs iespēja iejusties populārā "RAF 22031 Latvija" neatliekamās medicīniskās palīdzības pasažiera lomā, savām acīm skatīt vienu no tikai 10 jebkad saražotajiem "RAF 976M" autobusiem, kā arī iztēloties, kā savulaik notika tirdzniecība no "RAF 2924" autoveikala.

Festivālā būs aplūkojams arī Latvijas Antīko automobiļu kluba biedra Valda Ģīļa pasaulē vienīgais līdz šim pilnībā restaurētais mikroautobuss "RAF 977 Latvija" modelis.


Написать комментарий