A.Čaplinska: Valsts piederošo ēku attīstības darbi cietoksnī norit saskaņā ar plānu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušajā gadā pēc Finanšu ministrijas rīkojuma tika izveidota darba grupa, kurai līdz oktobrim ir jāizstrādā Daugavpils cietokšņa iekštelpu izmantošanas stratēģija.

Kā ir zināms, 27 ēkas, kas atrodas cietoksnī, pieder valsts akciju sabiedrībai „Valsts nekustamie īpašumi”. Portāls Gorod.lv griezās pie „Valsts nekustamie īpasumi” Daugavpils filiāles direktores Ainas Čaplinskas ar jautājumu, kā un uz kādas koncepcijas pamata pašlaik norit cietokšņa ēku attīstības darbi. 

A.Čaplinska atzīmēja, ka pašlaik visi darbi cietokšņa ēkās, kas pieder „Valsts nekustamie īpasumi”, norit pēc plāna. Taču konkrētu atbildi uz jautājumu, kas tas ir par plānu, vai tam ir nosaukums un darbības termiņš, ko tas sevī ietver, mēs nesaņēmām. Kas attiecas uz ēku kompleksa attīstības ilgtermiņa redzējumu, A.Čaplinska nevarēja nosaukt redzējuma pamatvirzienus, jo šādas koncepcijas uz doto brīdi nav, ir tikai uzmetumi, kas pagaidām nav apstiprināti. Ar oficiālās stratēģijas izstrādi pašlaik nodarbojas darba grupa, kurā darbojas dažādi speciālisti.

Akciju sabiedrībai „Valsts nekustamie īpasumi” pieder 27 ēkas, kas atrodas cietoksnī, viena ēka atrodas būvniecības procesā. A.Čaplinska atzīmēja, ka pašlaik cietoksnis tiek veiksmīgi attīstīts, tiek sakoptas ēkas un infrastruktūra.

Jo vairāk ēku tiks sakopts, jo lielākā būs interese no investoru puses. Arī darba grupa strādā pie tā, lai piesaistītu investīcijas. Pagaidām rezultātu nav, taču A.Čaplinska cer, ka rezultāti būs, jo izveidotā grupa ir reāls spēks, kas dara visu iespējamo, lai cietoksnis attīstītos.
 


Написать комментарий