Daugavpils dome piedāvās uzņēmējiem atdzīvināt Vienības laukumu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Līdz ar silta laika iestāšanos daudzi daugavpilieši un pilsētas viesi cenšas pavadīt brīvo laiku svaigajā gaisā, un, pastaigājoties pa pilsētu, atpūsties un paēst vasaras kafejnīcās.

Jāatgādina, ka pirms gada domes vadībai radās ideja atdzīvināt pilsētas laukumu, ierīkojot tur nelielu atpūtas kompleksu, kurš vasaras laikā pildītu vasaras kafejnīcas funkcijas, bet ziemā tiktu pārvērsts par slidotavu, kur atrastos arī ēdināšanas telpas. 

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka Daugavpils domes Pilsētbūves komisijas kārtējā sēdē tika apstiprināts nolikums par iespēju ierīkot vasaras kafejnīcu Vienības laukumā.

Pagaidu būves ieplānotā platība ir 300 m2. Zemes nomas tiesību piešķiršanas procedūra sastāvēs no diviem posmiem – sākumā interesenti varēs piedāvāt vizuālu risinājumu, pēc tam, pretendenti, kuru priekšlikumi būs visiem kritērijiem atbilstoši, piedalīsies otrajā posmā – nomas tiesību izsolē.

V.Širjakovs atzīmēja, ka pašvaldība tādā veidā stimulē biznesa attīstību. Cik drīz iecerētais kļūs par realitāti, būs atkarīgs no ieinteresēto uzņēmēju iniciatīvas un iespējām.
 


Написать комментарий