Daugavpils novada vadība pastāstīja par iekasētajiem nodokļiem un sarīkotajam sapulcēm

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils novada dome vakar notikušajā preses konferencē atskaitījās par savu darbu aprīļa mēnesī. Priekšsēdētāja Janīna Jalinska vietējo MSL pārstāvjiem paziņoja, ka no iedzīvotājiem tika iekasēti ienākuma nodokļa 109,4%, bet no Pašvaldību izlīdzināšanas fonda saņemti vairāk kā 112%. Pēdējo četru mēnešu laikā nodokļos tika saņemti 96,7% no ieplānotā, tas ir, pašvaldība nesaņēma vairāk kā 43 000 latu.

Kā arī ir noslēdzies divu mēnešu maratons, kura laikā notika Daugavpils novada vadības un speciālistu tikšanās ar pagastu iedzīvotājiem – šajā laikā notika 19 sapulces, kurās piedalījās 1 050 cilvēki. 

Šāda veida pasākumi notiek jau otro gadu, un iedzīvotāju priekšlikumi bieži vien palīdz atrisināt dažādas esošas problēmas. Piemēram, pagājušajā gadā no pašvaldības rezerves fonda tika piešķirti līdzekļi dzīvojāmo māju remontam Vaboles pagastā. Šogad, uzklausot saņemtās sūdzības, speciālā komisija izbrauca un novērtēja ceļu stāvokli, kurus pagasta iedzīvotāji lūdza remontēt. Ka arī tika ņemtas vērā cilvēku pretenzijas attiecībā uz apkures augstājiem tarifiem un pakalpojuma kvalitātes neatbilsību, arī pretenzijas pret organizācijām, kas savāc un šķiro atkritumus.

Pēc novada vadītājas vārdiem, pagastu sapulču rīkošana tiks turpināta nākamā gada pavasarī, jo prakse rāda, ka iedzīvotāju kritika palīdz novērtēt pagastu pašvaldību darba kvalitāti un labāk izprast situāciju uz vietas.
 


Написать комментарий