«Svente Holding» joprojām nav atsaukusi prasību pret Daugavpils domi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā tapa zināms aprīļa sākumā, firma «Svente Holding», kas eiroprojekta ietvaros renovēja vairākas Daugavpils skolas, iesniedza tiesā prasību pret Daugavpils domi par izbeigtu līgumu un pieprasa kompensāciju 2,5 miljonu latu apmērā.

Uz to brīdi pilsētas vadība ziņoja, ka uzskata prasību par nepamatotu un izteica cerību, ka firmas vadība atsauks savu prasību. Drīz vien kļuva zināms, ka firmai ir mainījusies vadība, un, pēc vicemēra Vjačeslava Širjakova vārdiem, tā ir gatava izlīgt un atsaukt pretenzijas. 

Taču, kā tika paziņots Daugavpils domes kārtējā preses konferencē, pašlaik «Svente Holding» prasību nav atsaukusi. Par to paziņoja Daugavpils domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, piebilstot, ka dome ir iesniegusi pretprasību.

Pašlaik darba grupa strādā, nododot objektus pašvaldībai un veic būvlaukumu sakopšanas darbus. Tuvākajās dienās tiks izsludināts konkurss sakarā ar atlikušajiem darbiem. Tiek pieņemts, ka 10 skolas veidos 6 lotes, turklāt tiks izmantots noteikums „viena lote vienās rokās”, lai izvairītos no situācijas, kad firma vienkārši netiek galā ar darbu apjomu.
 


Написать комментарий