“Peugeot 208” rallija auto par 57 tūkstošiem eiro

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Kompānija "Peugeot" izstrādājusi jaunā modeļa "208" modifikāciju dalībai rallijā R2 grupā. Šādu pārbūves komplektu (izņemot dzinēju pilnā komplektā) interesenti var iegādāties par 37 500 eiro, bet jau gatavu rallija auto no rūpnīcas – par 57 500 eiro.

Kā norāda "Peugeot", jaunais rallija auto, kā virsbūve ir par 40 kilogramiem vieglāka nekā priekštecim, aprīkots ar "no nulles" izstrādātu 1,6-litru atmosfērisko benzīna dzinēju, kas attīsta 185 zirgspēku jaudu. Motors sajūgts ar piecpakāpju sekvenciālo transmisiju, kas nodrošina iespēju pārslēgt pārnesumus arī ar dublējošiem taustiņiem aiz stūresrata.

"Peugeot 208 R2", atšķirībā no standarta versijas, būs aprīkots ar hidraulisko stūres pastiprinātāju, nevis elektrisko. Tāpat tam būs sacīkstēm pielāgota balstiekārta ar "Öhlins" regulējamiem amortizatoriem.

Publiskā debija šim automobilim notiks 10. maijā "Tour de Corse" posmā Francijā, bet jūlijā spēkratam tiks veikta homologācija. Sacensībās "Peugeot 208 R2" pirmo reizi piedalīsies augustā Lielbritānijā. Oktobrī un novembrī tiks izmēģināts etapos Itālijā, Francijā, Spānijā un tikai pēc tam tiks uzsākta šīs modifikācijas piegāde klientiem.


Темы: , , ,
Написать комментарий