Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs viesojas Krāslavā

foto maija.mix.lv
foto maija.mix.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs viesojās Krāslavā, lai sveiktu pierobežas iedzīvotājus Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 22.gadadienā.

Ministrs E.Sprūdžs, sveicot ikvienu Krāslavas iedzīvotāju, atzīmēja: „Svinēt Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienu, nozīmē pateikt paldies brīvībai par visu to, kas mums ir – Latvijas dabu un tās ikgadējo atjaunošanos pēc bargas ziemas, sauli, jūru un mežiem, kā arī iespējām labi pavadīt laiku kopā draugiem, ģimeni, kaimiņiem – saviem novadniekiem. Un tieši to jūs šodien darāt un darāt no sirds – jūsu acis mirdz, jūsu sejās ir smaidi un tieši jūs esat labākais apliecinājums tam, ka vērtīgākās lietas dzīvē netiek pirktas par naudu – dzīvība, veselība, mīlestība, ģimene, draugi, mūsu zeme un valsts brīvība”.

Lai Latvijas neatkarība varētu tikt atjaunota, savu roku un sirds degsmi pielika daudzi cilvēki. 4.maijā katru gadu mums ir jāatceras pateikt paldies tiem, kuri aktīvi iestājās par Latviju kā neatkarīgu valsti, darbojoties LTF, piedaloties tautas manifestācijās, veidojot sabiedrisko domu reģionos. Latvijas brīvība nav pašsaprotama, pasaulē ir daudz tautu, kurām nav savas valsts un mums ir jānovērtē Latvijai un mums katram dotā iespēja dzīvot brīvā valstī.

„Ja mēs jautājam paši sev, kas atšķir 18. novembra svētkus – Latvijas dzimšanas dienu no 4.maija – Latvijas neatkarības atjaunošanas dienas, tad, manuprāt, to ietver viens vārds: ATJAUNOŠANA. Ikviens atjaunošanas process notiek caur grūtībām, caur sevis pārvarēšanas sāpēm, caur vērtību izsvēršanu, atskaldot visu lieko nost – paliek tikai pats būtiskākais, caur ko notiek atjaunošanās cilvēkā, zemē, valstī. Tomēr Latvijas atjaunošanas process nav apstājies, tas ir nepārtraukts darbs, kas nekad nebūs pabeigts”, uzsvēra ministrs.

Visiem Latvijas iedzīvotājiem Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 22.gadadienā E.Sprūdžs novēl: „Lai mums pietiek spēka un gudrības strādāt Latvijai un mīlestības mīlēt mūsu zemi!”


Написать комментарий