S.Krjukova: Šogad Daugavpilī apzaļumošana atšķirsies ar darbu rūpīgu plānošanu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar Daugavpils domes kārtējā preses konferencē Būvniecības departamenta vadītāja Svetlana Krjukova pastāstīja par to, kā tiek plānots apzaļumot vasarā Daugavpili.

S.Krjukova pastāstīja, ka jauna koncepcija netika piedāvāta, tiek plānota jaunu elementu iekļaušana labiekārtošanā un apzaļumošanā. Šī gada apzaļumošanas darbi atšķirsies ar to plānošanu, jo iepriekšējos gados šis process netika plānots, ko audzēja “Labiekārtošana – D”, no tā arī veidoja puķu dobes. Rezultātā palika pārpalikumi, uzņēmums cieta zaudējumus, bet optimālā rezultāta nebija. 

Kā arī ne visi departamenta darbinieki bija apguvuši nepieciešamas datorprogrammas un nespēja vizualizēt iecerēto. Pašlaik, pamatojoties uz apstiprinātu budžetu, tiks izdarīts viss iespējamais, lai pilsētā radītu kaut ko interesantu.

Prezentācijas gaitā S.Krjukova prezentēja dažus variantus, kā varētu tikt noformētas centrālās pilsētas puķu dobes, variantos tika norādīta platība un augu skaits, kas ļauj sastādīt konkrētu tāmi. Turklāt departamenta vadītāja atzīmēja, ka daudzās puķu dobēs tiks izmantoti elementi, kuri sastāda ne vairāk kā 10% no tradicionālās labiekārtošanas, bet to efekts ir ļoti pozitīvs.

Darbu budžets ir nedaudz palielinājies un šogad sastāda 196 tūkstošus. S.Krjukova atzīmēja, ka principā, šī ir neliela summa, jo tajā ietilpst arī 2,5 miljonu m2 teritoriju pļauja, daudzgadīgu un viengadīgu augu kopšana, ravēšana, laistīšana, darbs ar indīgām ķimikālijam, 300 koku likvidēšana, 1 000 koku zaru nogriešana, krūmu iestādīšana, 1 655 liliju sīpolu iestādīšana un citi darbi.
 


Написать комментарий