2012.gada 7.maijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

foto ludza24.lv
foto ludza24.lv

Aizvadītajā diennaktī, šā gada 7.maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējušas 39 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 15 robežpārkāpēji:

- Ludzas pārvaldes Terehovas robežkontroles punktā robežsargi par viltotas Baltkrievijas transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības izmantošanu aizturējuši Baltkrievijas pilsoni. Par viltota dokumenta izmantošanu uzsākts kriminālprocess.
- Daugavpils pārvaldes Silenes robežkontroles punktā robežsargi lieguši ieceļošanu Latvijā 3 Gruzijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas.
- Ludzas pārvaldes Terehovas robežkontroles punktā, Daugavpils pārvaldes Pāternieku robežkontroles punktā un Rīgas pārvaldes Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā robežsargi lieguši ieceļošanu Latvijā 3 Baltkrievijas, 2 Krievijas un 1 Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas mērķi vai vīzas saņemšanai sniedza nepatiesas ziņas.
- Rīgas pārvaldes Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā un Ludzas pārvaldes Terehovas robežkontroles punktā robežsargi aizturējuši 1 Baltkrievijas un 1 Uzbekistānas pilsoni, kuriem izceļojot no valsts konstatēti uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi.
- Rīgas pārvaldes Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā robežsargi lieguši izceļošanu no valsts 1 Latvijas pilsonei, kuras pase nav derīga ceļošanai ārpus Šengenas zonas.
- Par robežšķērsošanas vietas režīma pārkāpumu aizturēta 1 Latvijas pilsone.
- Par pierobežas joslas režīma pārkāpumu aizturēts 1 Krievijas pilsonis.

Valsts iekšienē konstatēti 15 likumpārkāpēji:

- Veicot imigrācijas kontroles pasākumus, robežsargi par ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumiem aizturējuši 5 Lietuvas, 3 Baltkrievijas, 3 Igaunijas, 2 Krievijas un 1 Somijas pilsoni un administratīvi sodījuši 1 juridisko personu.

Transportlīdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas 9 pārkāpumus. 5 Latvijas, 1 Lietuvas, 1 Baltkrievijas, 1 Ukrainas un 1 Kanādas pilsonis, šķērsojot valsts robežu vai ar transportlīdzekli atrodoties pierobežas joslā, nevarēja uzrādīt derīgus transportlīdzekļa dokumentus vai citādā veidā pārkāpa Ceļu satiksmes likuma prasības.
 


Написать комментарий