Šahiste Limanovska Latvijas čempionātā trešā, Krivonosovs – ceturtais

foto sportaparvalde.lv
foto sportaparvalde.lv

No 29.aprīļa līdz 5.maijam Rīgā notika Latvijas 2012.gada šaha čempionāta finālsacensības (Šveices sistēma, 9 kārtas). Pirmoreiz pēdējo desmit gadu laikā valsts čempionāta sacensības tika organizētas ļoti augstā līmenī – ar kopējiem un reģionālajiem atlases posmiem, kas ļāva atlasīt labākos sportistus dalībai finālā ar kopējo balvu fondu 4500 Ls, kā arī noteikt Latvijas izlases sastāvu pasaules šaha olimpiādei, kas notiks Turcijā 2012.gada rudenī. 

Daugavpili čempionāta finālsacensībās pārstāvēja šahisti Edvīns Dzirkalis, Oļegs Krivonosovs, Elizabete Limanovska un Stefānija Dombrovska.

Ar 6 punktiem no 9 starptautiskais meistars Krivonosovs stiprāko Latvijas šahistu konkurencē ieguva 4.vietu vīriešu čempionāta kopvērtējumā, savukārt Edvīns Dzirkalis ierindojās 16.vietā turnīra tabulā (4.5 punkti).

Latvijas sieviešu čempionāta visjaunākā dalībniece – vienpadsmitgadīgā Daugavpils Krievu liceja skolniece Elizabete Limanovska ar 4.5 punktiem no 9 izcīnīja 3.vietu čempionātā kategorijā jaunietēm līdz 18 gadiem. Stefānija Dombrovska ieguva 15.vietu čempionāta kopvērtējumā (4 punkti).

Oļegs Krivonosovs un Elizabete Limanovska tika apbalvotas ar čempionāta naudas balvām.
 


Написать комментарий