Šā gada pirmajā ceturksnī Latgales reģionā notika četras slepkavības – visas praktiski atklātas

foto bloglaw.ru
foto bloglaw.ru

2012.gada 3 mēnešos Latgales reģiona pārvaldes iecirkņu apkalpojamās teritorijās ir reģistrētas četras slepkavības, kas ir par vienu slepkavību vairāk nekā pērn. 

Neskatoties uz reģistrēto slepkavību skaitu nelielu pieaugumu salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu, visos gadījumos vainīgās personas ir noskaidrotas. Jāatzīmē tas, ka, pateicoties Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonu operatīvi veiktajiem pirmatnējās izmeklēšanas darbiem, pārsvarā visas slepkavības bija atklātas īsā laika periodā. Kriminālprocesos vēl turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Analizējot atskaites periodā reģistrēto slepkavību motīvus un iemeslus, secināms, ka noziegumi notikuši savstarpēju sadzīvisku strīdu un konfliktu rezultātā kopīgi lietojot grādīgus dzērienus, kā arī mantkārīgā nolūkā.

Kā spilgtus piemērus augstāk minētajam var atcerēties par gadījumiem, par kuriem policija jau ziņoja agrāk:
Aizturēts iespējamais sievietes slepkava - 23.janvārī Daugavpils policijā tika uzsākts kriminālprocess par nonāvēšanu (Krimināllikuma 12.nodaļa) sakarā ar to, ka Daugavpils novadā, Demenes pagastā savās mājās tika atrasts 1963.gadā dzimušās sievietes līķis ar redzamām vardarbīgas nāves pazīmēm (žņaugšanas pēda uz kakla un kostas brūces uz sejas, kas savukārt varēja rasties grauzēju darbības rezultātā). Veicot izmeklēšanu, uz aizdomu pamata par izdarīto noziegumu, policijas darbinieki aizturēja cietušās sievietes paziņu, 1963.gadā dzimušu vīrieti. 

Saistībā ar slepkavību Rēzeknē, policija aiztur 3 personas, vienu no tiem tiesa apcietina - 25.martā Rēzeknes pilsētā savā dzīvesvietā atrasts 1974.gadā dzimušā vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm (durti-grieztas brūces). Veicot neatliekamos izmeklēšanas pasākumus par slepkavību pastiprinošos apstākļos uzsāktajā kriminālprocesā, policijas darbinieki tajā pašā dienā, aizdomās par saistību ar izdarīto noziegumu, aizturēja 3 personas – 1974. un 1971.gadā dzimušus vīriešus, un 1981.gadā dzimušu sievieti. Visas personas, ieskaitot cietušo ir saistītas ar noziedzīgo vidi. 

Līvānos aizdomās par slepkavību aizturētas divas personas - 29.martā Līvānu pilsētā savā privātmājā atrasts 1942.gadā dzimušās sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – durtas brūces ķermenī. Veicot neatliekamos izmeklēšanas pasākumus, Latgales reģiona pārvaldes policijas darbinieki sadarbībā ar VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām, tajā pat dienā uz aizdomu pamata par pensionāres slepkavību aizturēja 2 personas – 1974.gadā dzimušu sievieti un, agrāk par smaga nozieguma izdarīšanu tiesātu, 1979.gadā dzimušu vīrieti. Turpinot izmeklēšanu par slepkavību uzsāktajā kriminālprocesā (Krimināllikuma 116.pants), policijas darbinieki atrada un izņēma mantas, kas bija nozagtas no cietušās pensionāres dzīvesvietas pēc viņas noslepkavošanas - zelta izstrādājumi un mobilais telefons. Toreiz tiesa piemēroja apcietinājumu gan sievietei, gan vīrietim.
 


Написать комментарий