Daugavpils universitātes diploms šodien tika oficiāli atzīts Eiropā 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 8.maijā, Kopenhāgenā, kur notiek programmas ERASMUS 25 gadu jubilejas svinības, Daugavpils universitātes rektors akadēmiķis Arvīds Barševskis saņēma „Atzinības zīmi”. Tas nozīmē, ka tagad visi Latgales lielākās augstskolas absolventu diplomi tiek atzīti starptautiskajā Eiropas līmenī.

DU Sabiedrisko attiecību menedžere Vita Vilevko pastāstīja, ka savulaik diploma „Atzinības zīme” pielikums tika piešķirts 8 Latvijas augstskolām. Pašlaik Eiropas komisija ir oficiāli piešķīrusi Daugavpils universitātes diplomam šāda veida zīmi, kas apliecina, ka DU ir veiksmīgi iekļāvusies vienotajā Eiropas augstākās izglītības telpā. 

Jāatzīmē, ka no 2004.gada visi DU absolventi sanem Eiropas parauga diplomus angļu un latviešu valodās, turklāt, bezmaksas. Bet šodienas apbalvojums vēlreiz apliecināja izglītības Eiropas kvalitāti, kas liecina par to, ka DU pilda visus nepieciešamus noteikumus, lai izsniegtu šādu diploma pielikumu, - saskaņā ar tā saucāmo Boloņas procesu.

Šis pielikums ir vienots visā Eiropas telpā, tas atvieglo mācību, akadēmisko un profesionālo rezultātu novērtējumu procedūru, kas, savukārt, padara augstskolu absolventus mobilākus gan savā valstī, gan ārzemēs.
 


Написать комментарий

Tas ir nosalušo studentu un pasniedzēju piemiņai !