Vairāk kā 1 000 Lielā Tēvijas kara veterānu Daugavpilī un novadā atzīmēs Uzvaras dienu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Rīt, 9.maijā, Uzvaras dienā Lielā Tēvijas kara veterāni uzvilks savus svētku kostīmus un formas svārkus ar medaļām un ordeniem, lai kārtējo reizi piedalītos svinīgajā gājienā pa Daugavpils ielām.

Kā parasti plkst.10:30 Slavas skvērā viņi uzliks ziedus par piemiņu kritušajiem biedriem, bet pēc tam kopā ar dažāda vecuma pilsētniekiem dosies pie Mūžīgās uguns Dubrovina parkā. Tur saskaņā ar tradīciju tieši pusdienlaikā sāksies Piemiņas mītiņš, kurā pilsētas pašvaldības pārstāvji, diplomāti, garīdznieki apsveiks veterānus un pagodinās kritušo piemiņu.

Kāds no veterāniem piedalīsies gājienā pa Daugavpils ielām, kādu radinieki atvedīs uz piemiņas mītiņa sākumu, bet lielākā daļa kara dalībnieku paliks mājās, jo veselība un vecums neļauj viņiem atstāt dzīvokli.

KF Ģenerālā konsulāta Daugavpilī sekretāre-referente Kristīna Agejeva pastāstīja, ka pašlaik Daugavpilī un novadā ir reģistrēti apmēram 1 080 Lielā Tēvijas kara veterāni. Bet Latgales konsulāta apkārtnē kopumā ir reģistrēti vairāk kā 1 600 veterāni. Rēzeknē dzīvo 210 veterāni, Krāslavā – 75, Preiļos – 70, Ludzā – 150, Balvos – 27 cilvēki.

Diemžēl, ar katru gadu viņu skaits samazinās, jo laiks ir nežēlīgs. Gorod.lv novēl visiem, kas izgāja cauri kara ellei, stipru veselību un dvēseles mieru! Apsveicam jūs, dārgie veterāni, Uzvaras dienā!
 


Написать комментарий