“Vispusīga intelekta” mācību kursā Daugavpils novadā viesojas izcili, pasaules mēroga speciālisti inovācijās un pedagoģijā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs uzskata, ka tā ir lieliska iespēja arī Daugavpils iedzīvotājiem iesaistīties tik augsta mēroga izglītojošā programmā, kur apmācības vada pasaulslaveni pasniedzēji, tāpēc tas ir notikums visas valsts mērogā, informē pašvaldības portāls.  

Azareviča kungs izteica cerību, ka šis apmācību kurss būs noderīgs daugavpiliešiem, dos jaunas idejas un iespējas mūsu cilvēkiem, bet kas ir vēl svarīgāk, sniegs iespējas atrast savu vietu šodienas sarežģītajā dzīvē, jaunu darbu, aizraušanos, piepildīt savus sapņus.

            Šīs nedēļas sākumā mācību kursā viesojās izcilais vācu speciālists Mihaels Fukss, kurš par inovācijām konsultē tādas pasaules līmeņa organizācijas kā IBM, BMW, Wolksvagen, Bocsh. Mihaels Fukss ievadīja kursa dalībniekus inovāciju radīšanas sākumposmā, parādot, ka šī joma ir ļoti komplicēts process un, ka inovācijas sākas ar sevis izzināšanu un inovatīvu procesu radīšanu savā personīgajā dzīvē. Lūk, ko par Mihaela Fuksa novadīto lekciju stāsta mācību procesā iesaistītie daugavpilieši – Svetlana Girča, sociālais pedagogs: ''Es uzzināju, ka ir ļoti svarīgi pierakstīt un strukturēt savas domas, ka informācija ir visapkārt, tikai tā jāpiefiksē. It kā vienkārša lieta, bet parasti no vienkāršām lietām dzimst lielas idejas''. Lāsma Indrijaite, studente: ''Katru dienu jāpieraksta savas domas, jāvizualizē savā iekšējā balss, lai es saprotu, kas ir mani talanti, kā es varu sevi pašaattīstīt un pēc tam to visu dot citiem''. Ivans Prekuls, bijušais skolotājs: ''Šeit ir ļoti daudz vērtīgas informācijas, kuru pasniedz ļoti labi speciālisti, liekot mums pašiem strādāt un izdarīt secinājumus. Ļoti ceru, ka pēc šī mācību procesa cilvēki dosies atpakaļ sabiedrībā un savās sfērās dalīsies ar iegūto pieredzi visas sabiedrības labā''. Vija Tenisa, bezdarbniece: ''Es sapratu, ka katrā situācijā var rast risinājumu, un ar šo sapratni vēlos dalīties ar citiem cilvēkiem''.

Pats Mihales Fukss, novērtējot ''Vispusīga Intelekta'' mācību kursa programmas norisi, sacīja: “Šīs tiešām ir unikālas mācības, kurā tiek realizēts tas, ko zinātne ir konstatējusi par efektīvu mācīšanos un cilvēka potenciāla atvēršanu. Ja cilvēki Daugavpilī vai citur Latvijā vēlas realizēt savus sapņus vai palīdzēt valstij – tad tieši šāda intensīva, efektīva “Vispusīga intelekta” attīstīšana var būt tas instruments. Un ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē”.

''Latvijas Intelektuālās attīstības fonda'' rīkotajās “Vispusīga intelekta” mācībās, kas ilgs līdz 22.maijam, dalībnieki turpinās apgūt zinātnes pamatprincipus, pašefektivitāti, radošumu, toleranci, inovāciju radīšanas un citas prasmes, kas tik ļoti nepieciešamas gan atsevišķu indivīdu, gan visas sabiedrības dzīves kvalitātes uzlabošanai. Pedagogu un ekspertu vidū ir speciālisti no Latvijas, Vācijas, Anglijas, starptautisku uzņēmumu pārstāvji, kā arī Daugavpils Universitātes zinātnieki.

Inovatīvo ''Vispusīga Intelekta'' mācību programmu atbalsta Daugavpils pilsētas dome, Rīgas dome, Daugavpils Universitāte un citas organizācijas un tajā kopumā piedalās vairak nekā 30 cilvēki, vecumā no 19 – 65 gadiem. 


Написать комментарий