V.Širjakovs: Pašvaldība tikai netieši var piedalīties darba vietu radīšanā, kas arī tiek darīts

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirms kāda laika Daugavpils domes opozīcijas deputāte Ināra Ostrovska izteicās, ka pirms tūrisma sfēras attīstības Daugavpilī ir nepieciešams padomāt par jaunu darba vietu radīšanu, norādot, ka pašvaldībai par to ir jāpadomā.

Kādā veidā pašvaldība varētu radīt jaunas darba vietas, portāls Gorod.lv pajautāja vicemēram Vjačeslavam Širjakovam, kurš paziņoja, ka pašvaldībai jārada infrastruktūra un uzņēmējdarbībai labvēlīga vide, nevis jārada pašas darba vietas, veidojot uzņēmumus. 

„Jebkurš biznesa projekts ir spēlēšanās ar pilsētnieku nodokļiem. Tāpēc nebūtu godīgi attiecībā pret pilsētniekiem uzņemties šādu atbildību, nezinot, vai uzņēmums nesīs peļņu. Tāpēc no domes puses nebūtu pareizi, piemēram, uzcelt rūpnīcu vai uzsākt razošanu”, - ir pārliecināts vicemērs.

V.Širjakovs atzīmēja, ka pašvaldība pastāvīgi netiešā veidā piedalās darba vietu radīšanā. Piemēram, atbalsta „Ideju viesnīcas”, palīdz atrisināt brīvās ekonomiskās zonas izveides jautājumus, piedāvā atvieglojumus uzņēmējiem sakarā ar nekustamā īpašuma nodokļiem, sadarbojas ar valdību, lai uzlabotu Daugavpils biznesa zonas infrastruktūru, kuru nesen apmeklēja premjerministrs, kas solīja atbalstu un eironaudas piesaistes iespējas.

Vicemērs piebilda, ka krīzes laikā pats vienkāršākais variants ir izdzīvot uz būvniecības rēķina – ja ir būvniecība, tiek attīstīta loģistika, būvniecības materiālu pārdošana, rodas naudas apgrozība. „Šajā sakarā eiroprojektu ietvaros veiktie būvniecības darbi, kurus realizē pašvaldība, ļoti pozitīvi ietekmē pilsētnieku labklājību. Kā arī sporta pasākumu rīkošana pilsētā ir ne tikai sporta popularizēšana, bet arī pilsētas viesu izmitināšana viesnīcās, ēdināšana, sabiedriskā transporta izmantošana u.tt. Tā ir tā saucamā slēptā dotācija vietējām biznesam”, - atzīmēja V.Širjakovs.

Priekšsēdētāja vietnieks izteica viedokli, ka arī valsts varētu palīdzēt radīt jaunas darba vietas, piemēram, mainot valsts politiku. Pašlaik likums aizliedz pašvaldībai finansiāli palīdzēt privātbiznesam. Ja tiktu izstrādāti kritēriji, kas ļautu to darīt, šo jautājumu varētu apspriest, secināja V.Širjakovs.
 


Написать комментарий