Laikraksts: tūrisma firmas nemierā ar “airBaltic” floti un cenām

foto cheapoair.ru
foto cheapoair.ru

Ja nacionālā aviokompānija "airBaltic" neattīstīs savu floti, jau nākamsezon lielie tūroperatori izvēlēsies konkurentus, vēsta biznesa laikraksts "Dienas Bizness". Arī cenas, pēc aptaujāto ceļojumu aģentu atzītā, nacionālajai lidkompānijai bieži ir augstākas nekā citiem.

"Ziemas sezonā sadarbojāmies ar "airBaltic" ceļojumu maršrutā uz Tenerifi Kanāriju salās. Tagad vasaras sezonā izmantojam citas aviokompānijas," "Dienas Biznesam" stāstījis "Novatours" direktors Leonīds Močeņovs, piebilstot, ka konkurentu piedāvājumi bijuši izdevīgāki nekā "airBaltic".

Tūroperatora "Teztour", kas jau ilgstoši sadarbojas ar "airBaltic" čārterreisu nodrošināšanā, direktors Konstantīns Paļgovs laikrakstam lēš, ka 10% no "airBaltic" kopējā lidojumu skaita ir tieši sadarbībā ar viņa uzņēmumu, bet drīzumā tas var mainīties. Līdz šim sadarbība viņu apmierinājusi, bet pašlaik, lai arī "Teztour" saprotot "airBaltic" grūtības, ilgi vairs nevarēšot gaidīt paziņojumu par flotes uzlabojumiem.

"Mūžīgi negaidīsim. Ja līdz maija beigām nebūs informācijas par "airBaltic" lidmašīnu parka izmaiņām, turpināsim sarunas ar citiem. Tās nebūs kaimiņvalstu kompānijas, bet gan Spānijas, Vācijas, Austrijas aviosabiedrības." "Dienas Biznesam" atklāj Paļgovs.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss laikrakstam norādījis, ka 2012.gada laikā "airBaltic" floti veidos 24 lidmašīnas - par desmit mazāk nekā iepriekš. Pašlaik aviokompānija ir atteikusies no pieciem "Fokker 50", bet par jaunu "Boeing" vai "Airbus" lidmašīnu iegādi vēl arvien nav skaidrība.


Написать комментарий