Daugavpils Uzvaras dienu atzīmēs ar gājienu, mītiņu pie Mūžīgās uguns, koncertu un uguņošanu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien gandrīz visās Padomju Savienībā bijušās valstīs atzīmē Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 67.gadadienu. Dažas valstis to atzīmē vērienīgi, dažas – klusi un pieticīgi.

9.maijs jau sen mūsu valstī nav brīvdiena, taču šodien simtiem cilvēku atnāks ar ziediem pie Mūžīgās uguns Dubrovina parkā, lai pagodinātu kritušo karavīru piemiņu un pateiktos Lielā Tēvijas kara veterāniem. Daudzi daugavpilieši uzskata par godu piedalīties gājienā no Slavas skvēra līdz Karavīru-atbrīvotāju piemineklim Dubrovina parkā un piedalīties Klusuma brīdī pie Mūžīgās uguns. 

Un līdz pašam vakaram pa atvērtajiem logiem būs dzirdamas kara laika dziesmas, tiks izdzerti fronta 100 grammi ar tostu „Par mūsu uzvaru!”. Bet uz mazo un lielo daugavpiliešu krūtīm būs redzamas Georgija lentītes kā vienotības, piemiņas un lepnuma simbols. 

Pirms tradicionālās Uzvaras uguņošanas, kas notiks plkst.22:00 slavenās dziesmas „Uzvaras diena” pavadībā un „Urra! saucieniem, Dubrovina parkā notiks koncerts. Tajā piedalīsies ne tikai Daugavpils dziedātāji, kuri dziedās kara laika dziesmas, bet arī viesi no Ukrainas. 

Saka, ka bez pagātnes nav nakotnes. Skatoties uz pilsētnieku skaitu, it īpaši jaunu cilvēku, kas katru gadu nāk pie Mūžīgās uguns Daugavpilī Uzvaras dienā, gribās ticēt, ka nākotne mums visiem tomēr ir. Tāpēc sveicam Uzvaras dienā! 

9.maija pasākumi Daugavpilī: 

10:30 – veterāni un pilsētnieki sapulcēsies Slavas skvērā
11:00 – veterānu un pilsētnieku kolonnas gājiens pa ielām – 18.Novembra iela – Viestura iela – Rīgas iela – Dubrovina parks
12:00 – svinīgais mītiņš, kas tiek veltīts Uzvaras dienai. Veterānus un pilsētniekus apsveiks Pilsētas domes pārstāvji, Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas Ģenerālo konsulātu Daugavpilī pārstāvji, garīdznieki. Klusuma brīdis, ziedu un vainagu uzlikšana.
13:00 – svētku koncerts Dubrovina parkā, kurā piedalīsies nacionālu kultūras biedrību kolektīvi un kolektīvi no Pskovas.
19:00 – svētku koncerts Dubrovina parkā.
22:00 – Uzvaras uguņošana par godu Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 67.gadadienai.
 


Написать комментарий