Intelekta attīstības kursos speciālists no Vācijas daugavpiliešus mācīja pareizi veidot savu dzīvi

foto gaebler.com
foto gaebler.com

Speciālu apmācības kursu, kas ir vērsts uz pašpotenciāla attīstību, no 30.aprīļa līdz 22.maijam iziet 10 daugavpilieši, kuri tika atlasīti no 50 pretendentiem. Šie cilvēki, saskaņā ar konkursa noteikumiem, ir aktīvi, pozitīvi noskaņoti, gatavi mācīties un mainīt savu dzīvu uz labo pusi, dalīties ar savām zināšanām un vēlas dzīvot un strādāt dzimtajā Daugavpilī.

Pilsētas dome ir piešķīrusi vairāk kā 4 000 latu kā šī intensīvā kursa līdzfinansējumu, kursus organizē Latvijas intelektuālās attīstības fonds. Pašvaldības piešķirti līdzekļi segs dzīvošanas izmaksas atpūtas bāzē „Kurcums” (22 dienas, 6 lati dienā vienam cilvēkam) cilvēku ēdināšanas izmaksas (trīs reizes dienā, 8 lati dienā), kā arī daļēji segs transporta izdevumus.

Šīs nedēļas sākumā intelekta daudzpusīgās attīstības kursus apmeklēja vācu speciālists Mihaels Fuks, kurš konsultē inovāciju jautājumos tādas organizācijas kā IBM, BMW, Wolksvagen un Bocsh. Latvijas intelektuālās attīstības fonda pārstāve Ieva Krole pastāstīja, ka viņš nodemonstrēja kursu dalībniekiem, cik sarežģīts un radošs ir šis process. Jo inovācijas sākumā ir pašapmācības process, un katrā cilvēkā ir liels iespēju potenciāls, tas tikai ir jāatklāj un jāpiemēro savā dzīvē. Apmācības laikā kursu dalībnieki apgūs biofizikas, antropoloģijas un medicīnas pamatus, kā arī dziedāšanu, gleznošanu, teātra mākslu un dokumentālo kino, šajā procesā viņiem palīdzēs speciālisti no Latvijas, Anglijas, Vācijas, Daugavpils universitātes, dažādu starptautisko organizāciju pārstāvji.

Ir zināms, ka šī projekta īstenošana notiek ne tikai Daugavpilī, bet arī Rīgā un Rēzeknē.


Написать комментарий