Slāvu kultūras dienu sākumam Daugavpilī savu svētību deva visas Latvijas Metropolīts

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Drīzumā Daugavpilī sāksies Slāvu kultūras dienas, kuras ietvers sevī visu Latgales reģionu un noslēgsies 1.jūnijā Rēzeknē. Krievu kultūras centra vadītāja Geroida Bogdanova pastāstīja, ka centra radošie kolektīvi tika aicināti piedalīties svētkos, kas tiks veltīti Krievu kultūras dienām un norisināsies Rīgā 2.jūnijā.

Slāvu kultūras dienas mūsu pilsētā turpināsies līdz mēneša beigām. Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs deva savu svētību šo Dienu sākumam, savā vēstulē norādot, ka to svinīga atklāšana tiek veltīta Kirila un Metodija piemiņai. „Tā ir piemiņa par mūsu kultūras saknēm un to garīgumu, par tradīciju, kurā mēs izaugām un kuras nesēji mēs esam”, - atzīmēja Metropolīts.

Svētki sāksies šo piektdien, 11.maijā, kad Kultūras pilī plkst.14:00 sāksies Mātes dienai veltītais lielais koncerts.

Pasākumu programmā ir daudzi koncerti, kuros piedalīsies Daugavpils radošie kolektīvi un viesi no Krievijas un Baltkrievijas, notiks arī izstādes un konkursi. Dienu ietvaros 18.maijā Daugavpils universitātē tiks atklāta starptautiskā konference „Slāvu lasījumi”, bet mākslinieks Pēteris Hudobčenoks rīkos radošo vakaru Saules mākslas skolas audzēkņiem.

Pilsētnieki un Daugavpils viesi tiek aicināti arī uz tradicionālajiem tautu kolektīvu koncertiem Vienības laukumā.


Написать комментарий