2012.gada 8.maijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

foto rezekne24.lv
foto rezekne24.lv

Aizvadītajā diennaktī, šā gada 8.maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējušas 27 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 13 robežpārkāpēji:

- Ludzas pārvaldes Terehovas robežkontroles punktā robežsargi par viltotas Baltkrievijas transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības izmantošanu aizturējuši Baltkrievijas pilsoni. Par viltota dokumenta izmantošanu uzsākts kriminālprocess.
- Daugavpils pārvaldes Silenes robežkontroles punktā un Ludzas pārvaldes Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā robežsargi lieguši ieceļošanu Latvijā 1 Krievijas un 1 Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas.
- Ludzas pārvaldes Terehovas robežkontroles punktā, Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā un Rīgas pārvaldes Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā robežsargi lieguši ieceļošanu Latvijā 1 Krievijas, 1 Kirgizstānas, 1 Baltkrievijas un 1 Azerbaidžānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas mērķi vai vīzas saņemšanai sniedza nepatiesas ziņas.
- Rīgas pārvaldes Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā, Ludzas pārvaldes Terehovas robežkontroles punktā un Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā robežsargi aizturējuši 1 Ukrainas, 1 Kirgizstānas un 1 Kamerūnas pilsoni, kuriem izceļojot no valsts konstatēti uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi.
- Rīgas pārvaldes Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā robežsargi lieguši izceļošanu no valsts 1 Latvijas pilsonim, kura pase nav derīga ceļošanai ārpus Šengenas zonas.
- Rīgas pārvaldes Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā robežsargi lieguši izceļošanu no valsts 1 Latvijas pilsonim, kuram bez procesa virzītāja atļaujas ir liegums izceļot no Latvijas.
- Par robežšķērsošanas vietas režīma pārkāpumu aizturēts 1 Latvijas pilsonis.

Valsts iekšienē konstatēti 6 likumpārkāpēji:

- Veicot imigrācijas kontroles pasākumus, robežsargi par ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumiem aizturējuši 1 Lietuvas, 2 Baltkrievijas un 3 Krievijas pilsoņus.

Transportlīdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas 6 pārkāpumus. 3 Latvijas, 2 Baltkrievijas un 1 Lietuvas pilsonis, šķērsojot valsts robežu vai ar transportlīdzekli atrodoties pierobežas joslā, nevarēja uzrādīt derīgus transportlīdzekļa dokumentus vai citādā veidā pārkāpa Ceļu satiksmes likuma prasības. 

Viļakas pārvaldes amatpersonas uz ceļa Vientuļi – Viļaka apturēja automašīnu Audi 100 un par akcizēto preču aprites noteikumu pārkāpšanu aizturēja 2 Latvijas pilsoņus – automašīnas vadītāju un pasažieri. 1958. un 1961.gadā dzimušie vīrieši zem apģērba bija paslēpuši 5 520 dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli, administratīvo pārkāpumu lietu materiāli nosūtīti izskatīšanai Valsts ieņēmumu dienestam.
 


Написать комментарий