Kara laika dziesmu pavadījumā Dubrovina parkā daugavpilieši atzīmēja Uzvaras dienu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar līdz vēlam vakaram Daugavpils centrā bija sapulcējies daudz cilvēku – bija vērojama cilvēku plūsma pie Karavīru-atbrīvotāju pieminekļa Dubrovina parkā. 

Ja dienas laikā pie Mūžīgās uguns bija atnākuši galvenokārt vecākās paaudzes cilvēki, Lielā Tēvijas kara veterāni, tad vakarā uzlikt ziedus un pagodināt kritušo piemiņu bija atnākušas ģimenes ar bērniem un jauni cilvēki.

Svētku koncerts bija sapulcējis ne mazāku cilvēku skaitu, nekā bija svinīgajā piemiņas mītiņā. Dziedātāju uzstāšanos skatītāji sagaidīja ar aplausiem. Koncertā piedalījās daugavpilieši Sergejs Pimanovs, Jelena Borele, Aleksandrs Petkevičs, Nellija un Aleksejs Jansoni, duēts «Ностальжи», Jevģenijs Šimanskis, Oļegs Vasiļjevs, Jevģenijs Prozors. Mazie pilsētnieki jautri dejoja pie skatuves. Bet, atskanot „Maijas valša” skaņām, viņiem pievienojās arī pieaugušo pāri. 

Koncertā tika izpildītas pazīstamās kara laika dziesmas, tādas kā «Каtjuša», «Velteņi», «Uguntiņa», kurām dziedāja līdzi gandrīz visi klātesošie.
Viesi no ukraiņu saulainās pilsētas Černigovas Marina Makeja un Sergejs Sulimovskis pilsētniekus uzjautrināja ar tautu dziesmu jautru izpildījumu un košiem nacionālajiem tērpiem. 

Par Uzvaras dienas svinēšanas noslēguma skaistu akordu kļuva draudzīgs dziesmas „Uzvaras diena” izpildījums un tradicionālā uguņošana Daugavas krastā.
 



Написать комментарий