Daugavpils domes deputāti lidostas dokumentācijas izstrādei piešķirs 56 000 latu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu par 56 tūkstošu latu piesķiršanu SIA „Daugavpils lidosta”. Nauda tiks piešķirta no budžeta neparedzēto izdevumu līdzekļiem.

Minētie līdzekļi tiks izmantoti dokumentācijas izstādei. 24 339 lati tiks izmantoti, izstrādājot tehniski ekonomisko pamatojumu kopīgajam projektam ar Pskovu „Gaisa transporta pakalpojumu attīstība starptautiskajās reģionālajās lidostās „Daugavpils” un "Кресты" (Krievija, Pskova)”, 22 326 lati tiks izmantoti, lai izstrādātu tehnisko dokumentāciju (tehniskos risinājumus, skices, tāmes), 9 335 lati tiks izmantoti ģeoloģiskajos pētījumos, kas ir nepieciešami tehniskās dokumentācijas izstrādei, lai varētu rekonstruēt lidlaukuma infrastruktūru. 

Jāatzīmē, ka februārī lidostai tika piešķirti 160 387 lati ar mērķi palielināt pamatkapitālu, lai izmaksātu kredītu par zemi (75% no summas), darba algas, lai segtu administratīvās izmaksas un lidlaukuma ekspluatācijas izdevumus.

Aprīlī tika nolemts uzsākt pilnīgāka tehniskā projekta sagatavošanu, kuru septembrī iesniegs Eiropas komisijai.

Deputāts Pēteris Dzalbe referentei Attīstības departamenta vadītāja vietniecei Svetlanai Sergejevai jautāja, kas tieši ir domāts ar „tehniski ekonomisko projektu”, atzīmējot, ka jau pastāv 10 gadus vecais lidostas projekts un ka tālāk par lidostas radīšanas ideju nekas nav aizgājis. 

Pēc komisijas sēdes deputāts atzīmēja, ka, ja pašvaldība savlaicīgi izskatītu jautājumu par lidostas tehniski ekonomisko plānojumu, uzreiz varētu saprast tās tālākās attīstības nepieciešamību. Tādā gadījumā pašvladībai tas izmaksātu 50 000 latu, toties būtu skaidrība ar pasažieru plūsmu, lidostas potenciālu. Taču, pēc Dzalbes kunda domām, pilsētas vadība izvēlējās citu ceļu – iztērēja nodokļu maksātāju naudu, it kā piesaistot investorus, izstrādāja jaunu attīstības koncepciju, šādā veidā attaisnojot nereālu ideju.
 


Написать комментарий