Daugavpils dome un dzelzceļš beidzot vienojās par pārbrauktuvi Malu ielā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Latvijas dzelzceļa vadības pārstāvji rīkoja preses konferenci, kurā pastāstīja par radušos situāciju, sasniegtajiem rezultātiem, nākotnes plāniem un pārbrauktuves slēgšanu Malu ielā.

LDz viceprezidents Ēriks Šmuksts pastāstīja, ka pēc ilgiem sarakstes un pārrunu gadiem ar Daugavpils pilsētas domes vadību tika atrasts kompromiss. No 28.maija autotransporta kustībai pārbrauktuve tiks slēgta. To paredz vienošanās, kas tika panākta 2004.gadā, kad tika parakstīts viadukta izveides saskaņošanas projekts. Pēc dzelzceļnieku domām, pārbrauktuves slēgšana ļaus ieekonomēt finanšu līdzekļus, jo pēdējā laikā ir strauji pieaudzis pārvadājumu skaits Daugavpils dzelzceļa mezglā.
Pēc pilsētas domes viedokļa, kas ar visu spēku pretojās šim lēmumam, pārbrauktuves slēgšana Malu ielā sagādās neērtības mūsu pilsētniekiem, jo tiks rekonstruēta A13 tranzīta trase. Tāpēc, saskaņā ar noslēgto vienošanos, pilsētas centrālās magistrāles remontdarbu laikā pārbrauktuve kādu laiku darbosies. 

LDz Ceļa distances vadītājs Vladlens Makedons atzīmēja, ka šajā gadījumā lielu lomu spēlē ieradums. Jo arī jauna viadukta projekts sākumā izraisīja daudz pretenziju un piezīmju, bet pašlaik autovadītāji labprāt to izmanto, ekonomējot savu laiku.
 



Написать комментарий