Latgales policija šogad ir atklājusi praktiski visas slepkavības lietas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada pirmajā kvartālā Latgalē notikušas 4 slepkavības un gandrīz visas ir atklātas. Par to paziņoja Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes Kārtības policijas Prevences biroja nodaļas inspektore Anastasija Laizāne. 

Neskatoties uz to, ka pagājušajā gadā šajā laikā reģionā tika reģistrēts par vienu noziegunu mazāk, visi aizdomās turāmie ir noskadroti, un noziedzīgie nodarījumi ir atklāti īsā laikā, pateicoties policijas darbinieku operatīvajām darbībām. Visās krimināllietās joprojām notiek pirmstiesas izmeklēšana, kuras gaitā tiek analizēti slepkavību motīvi un iemesli, pašlaik ir skaidrs, ka tās visas notika sadzīves konfliktu rezultātā alkohola ietekmē vai arī mankarīgos nolūkos.

Saskaņā ar policijas ziņām, 23.janvārī Daugavpils policija ierosināja krimināllietu pēc KL 12.panta sakarā ar 1963.gadā dzimušās sievietes slepkavību, kuras līķis bija atrasts privātmājā Demenes ciematā ar vardarbīgās nāves pazīmēm – žņaugšanas pēdas uz kakla, brūces uz sejas. Izmeklēšanas rezultātā tika aizturēts slepkava – 1963.gada dzimušais vīrietis, noslepkavotās sievietes paziņa. 

Sakarā ar slepkavību, kas notika 25.martā Rēzeknē, policija aizturējusi 3 cilvēkus (divus 1974.gadā un 1971.gadā dzimušos vīriešus un 1981.gada dzimušo sievieti), viens no viņiem tika arestēts. Tika atrasts 1974.gada dzimušā vīrieša līķis ar vardarbīgās nāves pazīmēm. Tika noskadrots, ka visi aizdomās turāmie un upuris bija saistīti ar kriminālo pasauli. 

Līvānos tika aizturēti 2 cilvēki, kuri tiek turēti aizdomās par slepkavību. Pēc tam, kad 29.martā tika atrasts 1942.gada dzimušās sievietes līķis ar durtajām brūcēm, policijas darbinieki arestēja divus aizdomās turāmos – 1974.gadā dzimušo sievieti un 1979.gadā dzimušo vīrieti. Izmeklēšanas gaitā tika ierosināts Kriminālprocess pēc KL 116.panta, policisti konstatēja un konfiscēja pensionārei nozagtās mantas – zelta izstrādājuums un mobīlo telefonu.
 


Написать комментарий