Daugavpils dome piešķirs 9 000 latu no neparedzētājiem izdevumiem pašvaldības iestādēm Saules ielā 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu par 9 236 latu piešķiršanu no budžeta neparedzētājiem izdevumiem domātās naudas, lai varētu pieslēgt elektroierīcēm skolas ēku Saules ielā 6/8 un ēku Saules ielā 5A, kur pašlaik atrodas Daugavpils municipālā policija.

Jāatzīmē, ka abas ēkas tika renovētas eiroprojektu ietvaros. Galvenais pilsētas apbūves inženieris Viktors Nikolajevs pastāstīja, ka no piešķirtās summas 4 320 lati tiks izmantoti objekta „Mākslas skola Saules ielā 6/8” pieslēgšanai elektrībai un elektroapgādes jaudas palielināšanai. Tehniskie projekti savulaik tika izstrādāti pēc Daugavpils pašvaldības pasūtījuma, kurai tagad ir nepieciešams parakstīt attiecīgo līgumu. 

Deputāts Pēteris Dzalbe jautāja referentam, kad kļuva zināms par nepieciešamību palielināt elektroenerģijas jaudu un kāpēc izdevumus nevarēja izrēķināt agrāk un iekļaut projektā. 

Pēc Daugavpils galvenā apbūves inženiera vārdiem, pagājušajā gadā domes sēdē tika apspriests jautājums par jaudas palielināšanu, bet izmaksas palielinājās sakarā ar lielākām cenām uz elektrību.
 


Написать комментарий

Jāprecizē, pašvaldība piešķīra naudu savām iestādem un ne valsts. Skaidrojums ļoti miglains, malacis Pēteris, laikam jau vienīgajam pietika drosmes pajautāt un varēja piedāvāt to summu atvilkt no projektētāju algām, savādāk pārāk bieži kļūdās, bet pašvaldība tikai piever acis. Balvu ielas izbūve, pēc rekonstrukcijas sliktāk nekā pirms, šaurība, neērta parkošanās. Bet pašvaldībai atkal iedzīvotāju intereses nav primāras.