Daugavpilieši tiek aicināti nepaiet garām pamestajiem mājdzīvniekiem 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ikvienam ir zināma frāze, ka mēs esam atbildīgi par tiem, kurus pieradinājām. Tikai dažreiz, to pasakot, ne visi rīkojas tai atbilstoši, bet ģeniālās frāzes jēga ir ļoti vienkārša – tu esi atbildīgs par to, kurš tev noticēja un uzticējās. Nav svarīgi, vai tā ir roze (kā Mazajā princī), vai tas ir suns, kaķis vai cilvēks.

Ja cilvēks var dalīties ar savām nepatikšanām ar citiem, tad par to, ko jūt izmesti uz ielas mājdzīvnieki, kad tiem ir auksti, kad tie grib ēst un jūtas vientuļi, mēs varam tikai minēt. Jo klejojošie nikni suņi un ielu kaķi arī kādreiz kādam piederēja. 

Daugavpils universitātes vecā korpusa foajē tika atklāta izstāde ar nosaukumu „Nepaej man garām!”, kas ir veltīta pamesto dzīvnieku aktuālajai problēmai. Izstādes organizētāja Oksana Matvijenko pastāstīja, ka izstāde aicina rūpēties par dzīvniekiem, kuri no mums ir atkarīgi, nepalikt vienaldzīgiem pret cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Gadās, ka cilvēki, īpaši nedomājot, emociju uzplūdē, paņem mājās mazo kaķēnu vai mīlīgu suņuku. Bet, kad dzīvnieki izaug, tie vairs nav tik mīļi, prasa daudz uzmanības vai slimo, un tos vienkārši izmet no mājām un no savas dzīves. 

Izstādē tiek piedāvāti 12 fotodarbi, kas piedalījās sociālās reklāmas „Nepaej man garām!” veidošanā, kas tika veltīta dzīvnieku aizsardzības jautājumiem. Uz cilvēkiem no plakātiem skatās kaķi un suņi, kuru acīs ir tādas skumjas, tomēr ir arī cerība, ka kādam viņi ir vajadzīgi. 

Darbu autori ir Daugavpils universitātes studenti, Saules mākslas skolas studenti un Jēkabpils biznesa koledžas audzēkņi. 

Izstādi var apmeklēt līdz 7.jūnijam, un cerams, ka pēc apmeklējuma kāds simts reizes padomās pirms izlems padzīt no mājām apnikušu vai saslimušu mājdzīvnieku.
 



Написать комментарий

un cilvēkiem ...