Indonēzijā lidmašīnas katastrofā bojāgājušo ķermeņu evakuācijai nosūtīti helikopteri

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Uz trešdien avarējušās Krievijas lidmašīnas "Superjet-100" avārija vietu Indonēzijā nosūtīti seši helikopteri bojāgājušo evakuācijai. Katastrofas vietā jau izsēdināti glābēji, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Lidmašīnas atlūzas atrodas uz stāvas klints, kas apgrūtina glābšanas darbus. Daļa glābēju izsēdināti nedaudz virs katastrofas vietas, bet pa sauszemi no kalna apakšas tai tuvojas cita grupa.

Mirstīgo atlieku evakuācijai izmantos virves vai pagaidu helikopteru nosēšanās laukumus, kuri tiek sagatavoti, pavēstīja Indonēzijas amatpersonas.

Jau vēstīts, ka Krievijas lidmašīna "Superjet-100", kas no radaru ekrāniem pazuda trešdien demonstrācijas lidojuma laikā Indonēzijā, atrasta ietriekusies klintī. Lidmašīnā atradušies aptuveni 45 cilvēki.

Lidmašīna Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā ieradusies trešdien demonstrācijas tūres pa Āzijas valstīm ietvaros. Iepriekš lidmašīna jau demonstrēta valdības pārstāvjiem un militāristiem Mjanmā, Pakistānā un Kazahstānā. Pēc Indonēzijas lidmašīnai bija paredzēts doties uz Laosu un Vjetnamu.

"Superjet –100" ir vidēja izmēra lidmašīna, kurā var atrasties līdz 100 cilvēku, to izstrādājusi Krievijas kompānija "Sukho civilās aviācijas lidmašīnas", sadarbībā ar vairākām Krievijas un citu valstu firmām, vēsta BBC.


Написать комментарий