Dzelzceļa vadība pārbrauktuvi Malu ielā padarīs skaistu un drošu 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar notikušajā preses konferencē Latvijas Dzelzceļa vadība paziņoja par pārbrauktuves, kas atrodas Malu ielā, likteni. Kā zināms, jau 28.maijā tā tiks slēgta uz rekonstrukciju, taču tā netiks izjaukta, kamēr netiks pabeigta Daugavpils centrālās maģistrāles – A13 trases – renovācija.

Pārbrauktuves slēgšanu dzelzceļnieki pamatoja ar 3 argumentiem. Pirmkārt, ar Ministru kabineta noteikumiem, saskaņā ar kuriem pārbrauktuve ir jāslēdz, ja divu kilometru attālumā atrodas viadukts. Otrkārt, pēdējā laikā vilcienu kustība šajā pārbrauktuvē palielinājās un tādēļ to ir nepieciešams ļoti bieži slēgt. Un treškārt, pārbrauktuvi bieži vien izmanto, vedot bīstamās kravas, piemēram, amiaku, naftas produktus un gāzi, bet kas var būt svarīgāks par pilsētnieku drošību. 

Turklāt, LDz viceprezidents ekspluatācijas tehniskajos jautājumos Ēriks Šmuksts atzīmēja, ka saskaņā ar statistiku tieši pārbrauktuvēs notiek 60% no visām avārijām uz dzelzceļa. „Mēs nekādā gadījumā negribam, lai Daugavpils centrā atkārtotos avārija, kas bija notikusi Kraujā, ja kāds vadītājs ietrieksies kravas vilcienā”, - atzīmēja Šmuksta kungs. 

LDz Ceļa distances vadītājs Vladlens Makedons piebilda, ka pat apsardzes gadījumā pārbrauktuve nevar būt pilnīgi droša autotransportam, kas brauc pāri. Pašlaik ir izstrādāts slēdzamās pārbrauktuves rekonstrukcijas plāns, kurš ir saskaņots ar pilsētas vadību un paredz visu drošības jautājumu ievērošanu. Tiek plānots uzbūvēt labirintu gājējiem un velosipēdistiem, kā arī ierīkot speciālās apmales un norobežojumus. Turklāt, šo vietu centīsies padarīt ne tikai drošu, bet arī skaistu. „Tas ir pilsētas centrs, un mēs vēlētos, lai viss izskatītos estētiski, musdienīgi un būtu esošo ceļu turpinajums”, - paziņoja Vladlens Makedons.
 


Написать комментарий

Kāda divkosība, ir jādomā kā ērtāk pilsētniekiem, bet ne savas intereses lobēt. LDZ attieksme skaidri formulēta, nav pārbrauktuves nav problēmu. Lūdzu Pudāna komentāru un kas tika piedāvāts kā risinājums lai neslēgt pārbrauktuvi no pašvaldības puses.