Fidels Kastro: Krievija ir spējīga dot triecienu imperiālismam

foto kasjauns.lv
foto kasjauns.lv

Kubas bijušais līderis Fidels Kastro uzskata, ka Krievija ir spējīga "adekvātam un daudzveidīgam" triecienam pa imperiālisma bruņotajiem spēkiem, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Kastro pārdomas piektdien publicējuši Kubas galvenie masu mediji.

67. Lielā Tēvijas kara gadadienai veltītajā slejā Kastro atsaucies uz 9. maija parādi Maskavā. Parādē demonstrētā tehnika esot parādījusi "Krievijas Federācijas iespaidīgās spējas dot adekvātu un daudzveidīgu atbildi tradicionālajiem bruņojumu veidiem un imperiālisma kodolspēkiem," uzskata 85 gadus vecais Kastro.

Starp uzvarētāju un sociālisma slavinājumiem, pašu parādi Kastro nosaucis par "visorganizētāko un drosmīgāko darbību", kādu vien var iedomāties. "Tā kļuva par to [svinīgo] pasākumu, ko mēs gaidījām padomju uzvaras pār fašismu jaukajā gadadienā," raksta Kastro.

Fidels Kastro ir Kubas politiķis un revolucionārs, bijušais Kubas prezidents. Kastro pasaules atpazīstamību ieguva, kad 1959. gadā viņa vadītā revolūcija gāza Kubas diktatoru Fulhensio Batistas valdību. Fidels Kastro padarīja Kubu par pirmo sociālistisko valsti rietumu puslodē. Lai arī Kastro tiek vērtēts pretrunīgi, viņš pasaulē kļuvis par revolūcijas ikonu. No prezidenta amata Kastro veselības stāvokļa dēļ atkāpās 2008. gadā. Kastro pazīstams arī ar saviem oratora dotumiem, kurus viņš pielietoja, veicot stundām ilgas uzrunas tautai.


Написать комментарий