Aicina uz Tautas ekskursijām

foto sigulda.lv
foto sigulda.lv

Pirmo "Tautas ekskursiju" šogad atklāj brauciens uz Siguldu, Āraišiem, Cēsīm un Līgatnes dabas takām, kur notiks tūrisma sezonas atklāšana.

Akciju sabiedrība "Pasažieru vilciens arī šogad turpina tradīciju, organizējot Tautas ekskursijas vilcienu maršrutus, tādējādi, popularizējot Latvijas pirmās brīvvalsts prezidenta Kārļa Ulmaņa savulaik iedibināto aicinājumu - apceļosim dzimto zemi!

Pirmā tautas ekskursija šajā gadā notiks 12.maijā, kad pasažieru vilciens plkst.10.42 izbrauks no Rīgas, lai dotos uz Gaujas nacionālā parka pērlēm - Siguldu, Līgatni, Āraišiem, Cēsīm. Šis brauciens būs īpašs, jo tieši 12.maijs ir tūrisma sezonas atklāšana gan Siguldas, gan Cēsu novadā.

12.maija Tautas ekskursijas dalībnieki, izvēlētajā galamērķī varēs baudīt katras pilsētas tūrisma sezonas atklāšanai speciāli izstrādātu programmu - piedalīties atrakcijās un konkursos, vērot aizraujošas pārvērtības pilsētu vidē, doties pārgājienos pa dabas takām vai "riteņojot" iepazīt novada skaistus un vēsturiskus stūrīšus.

Tradicionāli, tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad - katrā pieturvietā ekskursantus sagaidīs gidi un pavadoņi, kuru stāstījums katram ekskursantam var atklāt pārsteidzošu un interesantu skatījumu uz novada vēsturi un šodienu.

Iegādājoties Tautas ekskursijas brauciena biļeti uz kādu no izvēlētajiem galamērķiem - visas ekskursijas būs bez maksas.

Pasažieru vilciens aicina piedalīties tautas ekskursijā ar vilcienu, izvēlēties ceļojuma galamērķi, iepriekš iepazīstoties ar ekskursiju piedāvājumu un ceļojuma programmu www.pv.lv.

Tautas ekskursantu pulkā aicināti ceļot visi - arī ģimenes ar bērniem - vilcienā ērti var novietot bērnu ratiņus. Ceļojumā var ņemt līdzi divriteņus. Par bērnu ratiņiem un līdzi ņemtu divriteni, nav jāmaksā. Ceļojums ar tautas ekskursiju vilcienu ir piemērots arī korporatīviem braucienam - studentu un skolēnu grupām, darba kolektīviem.

Turklāt vilciens ir viens no dabai draudzīgākajiem pārvietošanās veidiem, tas salīdzinot ar citiem transporta veidiem, ir ekonomisks attiecībā arī uz ceļotāja finansēm.

Arī turpmākajos Tautas ekskursiju braucienos Pasažieru vilciens sadarbosies ar pilsētu pašvaldībām un tūrisma jomas pārzinātājiem - lai Tautas ekskursantiem varētu piedāvāt arvien jaunas, daudzveidīgākas katra novada iepazīšanas nianses.


Написать комментарий