Eiropas Savienibas Dārza svētkos mērīs asinsspiedienu un konsultēs par sirds veselību

foto baltictravelnews.com
foto baltictravelnews.com

Par Eiropas gada prioritāti ir izvirzīta aktīva un veselīga dzīvesveida veicināšana. Viens no veselīga dzīvessveida pamatelementiem ir sirds veselība, tādēļ sestdien, 12.maijā, Eiropas Savienības Dārza svētkos Vērmanes dārzā Latvijas Sarkanais Krusts sadarbībā ar Latvijas Kardiologu biedrību mērīs iedzīvotājiem asinsspiedienu un konsultēs par sirds veselības jautājumiem.

Sirds veselības konsultācijas apmeklētājiem būs pieejamas "Darbīgajā teltī", kur visas dienas garumā no plkst. 12:00 līdz 18:00 asinsspiedienu mērīs Latvijas Kardiologu biedrības speciālisti un Latvijas Sarkanā Krusta māsas. Savukārt laikā no plkst. 12:00 līdz 15:00 Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas kardioloģijas centra kardioloģe Ginta Kamzola konsultēs par sirds maspēju.

Prof. Andrejs Ērglis: "Ne velti 2012.gads Eiropā tiek veltīts aktīvas novecošanas jautājumiem - cilvēku mūža ilgums pieaug! Tāpēc katra no mums uzdevums ir darīt visu, lai pēc iespējas ilgāk saglabātu dzīves kvalitāti. Ņemot vērā medicīnas straujo attīstību, arvien vairāk cilvēku svinēs 120 gadu jubileju un to būtu vērts darīt ar dzīvesprieku un pie labas veselības!"

Dr. Ginta Kamzola: "Eiropas Dārza svētki ar veselīga dzīvesstila virstēmu šogad sakrīt ar Eiropas Sirds mazspējas dienu, tāpēc jo īpaši vēlos aicināt cilvēkus rūpēties par savas sirds veselību, laicīgi pārbaudīt to pie ģimenes ārsta vai kardiologa un, ja nepieciešams, rīkoties. Sirds mazspēja ir nopietna slimība, kas visbiežāk attīstas citu sirds slimību, tai skaitā paaugstināta asinsspiediena, rezultātā. Bet tā kā pirmie simptomi pārsvarā ir nespecifiski, dažreiz tā var pielavīties nepamanīta."

Pasaulē un arī Latvijā sirds-asinsvadu slimības ir izplatītākais nāves cēlonis, tāpēc kardiologi aicina pārbaudīt savu sirds veselību laikus un sākt ar vienkāršāko - izmērīt asinsspiedienu ES Dārza svētkos, aptiekā vai pie sava ģimenes ārsta.


Написать комментарий