Ķīlis par «Pūcītes» patriotisma mācību: ieroči bērnudārzā nav pieņemami

foto kasjauns.lv
foto kasjauns.lv

Izglītības ministrs Roberts Ķīlis uzskata, ka ieroči, cilvēki armijas uniformās un šāda veida vēstījumi kā bērnudārzā "Pūcīte" notikušajās patriotisma mācībās "ir kategoriski nepieņemami", un šo gadījumu izvērtēs atbildīgie dienesti, portālu "Delfi" informēja ministra padomnieks Reinis Tukišs.

"Ieroči, cilvēki armijas uniformās un šāda veida vēstījumi bērnu dārzā ir kategoriski nepieņemami - tāda ir mana personiska pārliecība. Šo konkrēto gadījumu izvērtēs Izglītības kvalitātes valsts dienests un, ja nepieciešams, citi atbildīgie dienesti," informējis Ķīlis.

Plašākus komentārus ministrs šobrīd nevar sniegt, jo atrodas Briselē, izglītības ministru padomē.

"Lursoft" informācija liecina, ka bērnu radošais centrs "Pūcīte" pieder Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas deputātam Imantam Parādniekam (60%) un viņa sievai Dinai Parādniecei (40%).

Jau ziņots, ka Krievijas mediji pauduši sašutumu par patriotisma mācībām, kas leģionāru atceres dienā sarīkotas kādā Rīgas bērnudārzā. Bērnudārza "Pūcīte" interneta vietnē ievietotā informācija liecina, ka 16.martā tur noticis leģionāru atceres dienas pasākums, kurā piedalījušies divi latviešu leģionāru formās tērpi vīrieši - Normunds Jērums un Ivo Lembergs no biedrības "Latviešu karavīrs".

Bērnudārza interneta vietnē ievietotajā videomateriālā un fotogalerijā redzams, ka pasākumā piedalījies arī Saeimas deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).


Написать комментарий