Daugavpils Celtnieku skolā notika dzejas lasītāju konkurss „Par māti ar mīlestību”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Mātes dienas priekšvakarā, kas mūsu valstī tiks svinēta šajā svētdienā, profesionālajā celtniecības skolā vakar, 10.maijā, notika dzejas izteiksmīgās lasīšanas konkurss „Par māti ar mīlestību”, kurā piedalījās 21 skolas skolēns. 

Dalībniekus vērtēja stingra un kompetenta žūrija, kuras sastāvā bija skolotāji filoloģi un vecāku komitejas pārstāvji.

Skolas mācību daļas vadītāja Nina Juhnovska pastāstīja, ka pasakums norisinājās mājīgā atmosfērā – no skatuves lasīja dzeju par māti, zālē draugi un klases audzinātāji pārdzīvoja par dalībniekiem un atbalstīja viņus ar aplausiem. Visas uzstāšanas bija ļoti dažādas, uztraukuma dēļ daži uzstājās ne tik labi. Vairāki dalībnieki konkursā piedalījās pirmo reizi. 

Žūrijai ne bija viegli noteikt uzvarētāju, jo katra uzstāšanas bija ļoti sirsnīga un aizkustinoša. Rezultātā par konkursa uzvarētāju kļuva Jeļena Mihailova (grupa 2-33). Sudraba godalga tika Mārim Smelterim (grupa 2-23), bet bronzas – Karīnai Grigorjevai (grupa 2-33). 

Skatītāju simpātijas nomināciju iegūva Antonīna Rutka (grupa 3-15). Nominācijā „Caur ērkšķiem uz zvaigznēm” uzvarēja Artūrs Borodins (grupa 2-15B), kurš iegūva arī „Jaunā dzejnieka” titulu. 

Neviens no dalībniekiem nepalika bez pateicībām – par piedalīšanos konkursā un veiksmīgu uzstāšanos tika apbalvoti Guntārs Japiņš (gr.3-11), Inga Grabovska (gr.3-15), Žanis Ustinovs (gr.1-02), Aleksandrs Pimenovs (gr.1-02), Georgijs Cvetkovs (gr.3-15), Ruta Maslo (gr.3-15), Ivo Līvmanis (gr,3-15), Atis Šatohins (1-02), Dmitrijs Afinogenovs (1-02), Valentīna Franciskeviča (3-02), Pāvels Semjonovs (2-23), Valdis Skromans (гр.2-33), Jeļena Jadzeviča (гgr. 2-15А), Sergejs Viktorovs (2-15Б).
Pasākums noslēdzās ar tējas dzeršanu skolas direktores Ināras Ostrovskas kabinētā, kura ļoti cer, ka skasitie vārdi no skolēniem skanēs ne tikai no skatuves Mātes dienā, bet arī katru dienu viņi dāvās savām mātēm un tuviem cilvēkiem savu sirds siltumu.
 



Написать комментарий