Marina Isupova: „Ministra pārmetumi par sliktu izglītības kvalitāti ir netaisnigi”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Nesen parlamenta komisijas sēdē Izglītības un zinātnes minists Roberts Ķīlis paziņoja, ka jau septembrī skolotāju algas varētu būt palielinātas par 10%.

Pēc Izglītības ministrijas datiem, vairāk kā 4 000 Latvijas pedagogu pašlaik saņem mazas darba algas. Oficiāli viszemākas likmes sastāda 245, 250 и 255 latus. Ministrs piebilda, ka pirms skolotāju algas palielināšanas ir būtiski jauzlabo apmācības kvalitāti, lai skolās paliktu strādāt labākie speciālisti. 

Gorod.lv griezās pēc šī apgalvojuma komentāriem pie Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītājas Marinas Isupovas. Pēc viņas viedokļa pārmetumi par skolas izglītības kvalitāti no ministra puses nav pamatoti. „Mūsu skolotāji strādā loti apzinīgi. Pirms viņus apvainot sliktā izglītības kvalitātē, ir jāpadomā par to, lai dotu viņiem iespēju dzīvot, nevis izdzīvot, apmierinot tikai pašas nepieciešamās vajadzības. Jo īpaši tāpēc, ka viņu slodze skolā nav tikai mācību stundas, bet arī dažādu pasākumu un semināru rīkošana, dokumentācijas kārtošana, pārbaudes”, - uzskata Isupovas kundze. 

Jāatzīmē, ka gandrīz visu pagājušo nedēļu Daugavpils skolas apmeklēja Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) pārstāvji. Tā bija plānotā audzināšanas darba pārbaude, kas notiek visās pilsētas izglītības iestādēs. Pārsvarā tā attiecās uz klases audzinātājiem, kuru dokumentācija rūpīgi un skurpulozi tika pārbaudīta. Kā arī tika apmeklētas klases stundas, notika vecāku anketēšana un pārrunas ar skolotājiem par jaunās paaudzes audzināšanu patriotisma garā. 

Laikam, tā nebija nejaušība, ka tieši Uzvaras svētku svinēšanas laikā, kuru plaši svin mūsu valsts „krievu” pilsētā, galvaspilsētas inspekcija ieradās ar jautājumiem par patriotisma audzināšanu skolās.
 


Написать комментарий