7. Starptautiskā zinātniskā konference “Mūzikas zinātne šodien: pastāvīgais un mainīgais” 4

foto du.lv
foto du.lv

Šā gada 10. un 11. maijā Daugavpils Universitāte sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, Viļņas mūzikas un teātra akadēmiju (Lietuva) organizēja 7. Starptautisko zinātnisko konferenci „Mūzikas zinātne šodien: pastāvīgais un mainīgais”. Konferences mērķis bija sekmēt starptautisku zinātnes sakaru attīstību, bagātināt Latvijas mūzikas zinātni ar jaunām atziņām, rosināt zinātniekus integrētā veidā pētīt akadēmiskās, tradicionālās un populārās mūzikas vēstures un teorijas, kā arī 20. gadsimta mūzikas analīzes jautājumus.

Šogad konferencei bija pieteikušies 44 zinātnieki no 7 valstīm: Anglijas, Polijas, Lietuvas, Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas. Būtiski ir tas, ka starp šiem 44 zinātniekiem bija 30 mākslas doktori un profesori, kas ir unikāls skaitlis ne tikai priekš Daugavpils Universitātes, bet arī Latvijas.

Konference notika 4 grupās, īpaši pieprasītas šogad bija grupas, kurās runāja par 20. gs. mūzikas analīzi un par tradicionālo, džeza un populāro mūziku. Grupās piedalījās tādi prominenti cilvēki no Lietuvas mūzikas jomā kā Romas Apanavičus, Vytautas Tetenskas un daudzi citi. Liels skaits ievērojamu zinātnieku bija ieradies no Krievijas.
Konferences laikā tika prezentēts zinātnisko rakstu krājums, kurā tika apkopoti pagājušā gada zinātniskās konferences materiāli. Tāpat tiks apkopoti, sakārtoti un publicēti rakstu krājumā arī šā gada starptautiskās konferences materiāli.

Konferences vadītājs Dr. Ēvalds Daugulis atzīmēja, ka muzikoloģija pēdējā laikā strauji attīstās gan Latvijā kopumā, gan, kas ir ļoti svarīgi, Daugavpils Universitātē.
Dauguļa kungs norādīja uz to, ka zinātniskā kapacitāte ir acīmredzami augusi, konferencē piedalījās augsta līmeņa doktori un profesori, kas ir pazīstami un atzīti visā Eiropā. Viņaprāt, tas nozīmē tikai to, ka nu arī Daugavpils Universitāte kļūst redzama un interesanta arī starptautiskā līmenī, kas nav mazsvarīgi, un par to būtu lielā mērā jāpateicas rektora kungam Arvīdam Barščevskim. Dr. Ēvalds Daugulis arī izsaka pateicību Daugavpils Universitātes administrācijai par atbalstu konferences organizēšanā un vadīšanā, kā arī par Mūzikas un mākslas fakultātes atbalstu kopumā.
 


Написать комментарий

Kārtējais DU reklamraksts, noklusējot par aukstumu auditorijās, visiem pie kājas, ka tik vabolēm silti !

Tagad jau silti, ko tur cilāt ...

pupaas to du

Написать комментарий