Daugavpils mākslas skolas audzēkņi Dubrovina parkā ķēra vēju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar Dubrovina parkā Saules mākslas skolas audzēkņi rīkoja neparastu akciju ar romantisku nosaukumu „Ķeram vēju!”.

Bērnu mākslas skolas vadītāja Ieva Reitāle Gorod.lv pastāstīja, ka šis pasākums tika rīkots Mākslas dienu ietvaros. Akcijas tēma ir vējš, kas ir mainīgs un neparedzams, strauji maina savu virzienu un visu, kas ir tam apkārt, dažreiz kaitē, dažreiz nes labumu. Jo tas var gan noraut māju jumtus, gan dot enerģiju, palīdzot strādāt dzirnavām. Kaut ko tamlīdzīgu var teikt arī par mākslu, kas ir daudzveidīga, mainīga un spēj mainīt apkārtējos.

Laika apstākļi bija pasākuma idejai atbilstoši un skolēniem nācās papūlēties, lai labi izpildītu savu darbu. Akcijas mazākie dalībnieki – sagatavošanas klases skolēni – apzinīgi nodarbojās ar aplikācijām. Pēc pusstundas vējā plivinājās sarkanais ābols, suns, dzeltenā saule, māja ar skursteni, bāka jūrā un vēja dzirnavas.

Pasākuma dalībniece Sonja Gorod.lv pastāstīja, ka īpaši nedomāja par sava darba ideju. Vienkārši no rīta ārā bija apmācies laiks, tāpēc viņa ar klasesbiedreni nolēma uztaisīt jautru un spilgtu saulīti, kas padzīs visus mākoņus.

Vecāki skolēni no papīra izgatavoja vēja dzinējus, vienu daļu izvietoja gar trotuāru, citus dāvināja garāmgājējiem. Jaunlaulātais pāris, kas fotografējās parkā, arī dabūja šādu dāvanu un kopā nofotografējās.


Написать комментарий