Daugavpilī drīzumā sāks būvēt vagonus un tiks paplašināta šķirošanas stacija

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latvijas dzelzceļa (LDz) vadība, kura pagājušajā nedēļā apmeklēja Daugavpili, paziņoja, ka tuvākajā nākotnē mūsu pilsētā sāks būvēt vagonus.

Pēc LDz viceprezidenta ekspluatācijas tehniskajos jautājumos Ērika Šmuksta vārdiem, Daugavpilī pagaidām nav iespējams pilnībā būvēt vagonus, bet ir iespējams organizēt nepieciešamo elementu ražošanu. Kā arī drīzumā tiek plānots organizēt riteņpāru ražošanu. Kā zināms, Daugavpils ir nozīmīgs un liels transporta mezgls, tāpēc LDz šeit ir koncentrējusi pamatražošanu un remonta cehus.

Darbinieku kopskaits sastāda aptuveni 3 000 cilvēku, taču tas pastāvīgi palielinās sakarā ar pārvadājumu skaitu pieaugumu. Darba spēka trūkuma Daugavpilī arī nav – divas specializētās mācību iestādes gatavo attiecīgo darba spēku.

Viceprezidents arī pastāstīja par LDz panākumiem, kas darbojas intensīvi un veiksmīgi – pagājušajā gadā pārvadājumu skaits sasniedza rekordrezultātu – 52,4 miljonu tonnu. Bet šī gada pirmajā ceturksnī šie rādītāji tika palielināti par 10%. Tas viss ļauj rekonstruēt Daugavpils transporta mezglu, vadības plānos ir dzelzceļa šķirošanas stacijas paplašināšana un pieņemšanas parka būvēšana. To radīšana varētu aizņemt 2-3 gadus.

„Ir patīkami, ka Daugavpilī un Latgalē labi attiecas pret dzelzceļu. Mēs uzskatam, ka cilvēkiem ir jāpaliek un jāvērtē savs darbs, tāpēc dzelzceļnieka vidējā darba alga pašlaik sastāda aptuveni 740 latus. Tāpēc mums ir nākotne, varat droši sūtīt savus bērnus mācīties dzelzceļu tehnikumā”, - saka Šmuksta kungs.
 


Написать комментарий