Daugavpils skolu un tehnikumu absolventus informēs par arodiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Drīzumā beigsies kārtējais mācību gads. Daudziem Daugavpils skolēniem tas būs pēdējais gads skolā un pēc eksāmeniem un izlaiduma viņiem nāksies izvēlēties kādu profesiju. Absolventu lielākā daļa jau ir izlēmusi, kur turpinās mācības, bet kāds vēl šaubās un nevar izšķirties.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes speciāliste Santa Čeirāne pastāstīja, ka iestādē var saņemt pilnu informāciju par to, kur ir iespējams mācīties un ar ko nodarboties pamatskolu un vidusskolu beidzējiem, kā arī tehnikumu un profesionālo mācību iestāžu beidzējiem. Pašlaik tiek veidota datu bāze, kurā tiks ievietota visa nepieciešamā informācija par to, kur un kādu profesiju ir iespējams apgūt, profesijas iespējas utt.

Pēc Čeirānes kundzes vārdiem, Pārvaldei uz doto brīdi ir daudz ideju un projektu par speciālistu konsultācijām un speciālās informatīvās programmas izstrādi par dažādiem arodiem, lai īstenotu šos projektus, tiek plānots sadarboties ar pilsētas Mala mākslas centru. Pateicoties sadarbībai, interesenti saņems informāciju no pirmajām rokām un uzzinās, ar ko nodarbojas mākslinieki, skulptori, keramiķi.

Protams, arī pašlaik ir iespējams iepazīties ar šo radošo cilvēku darbiem, apmeklējot viņu meistarklases un izstādes, bet jaunā programma paredz sīkāku un rūpīgāku iepazīšanos ar arodiem.


Написать комментарий