Daugavpilij parādījusies vēl viena sava monēta ar Nikolaja vārtu attēlu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušā gada decembrī Daugavpilij parādījās sava nauda, vienīgais, to var izmantot tikai kā suvenīru.

Pirmo monētu, uz kuras tika attēlots Baznīcu kalns, jau no šī gada sākuma kā piemiņas dāvanu ir iespējams iegādāties Daugavpils Tūrisma informācijas centrā.
Vakar kolekcija tika papildināta ar vēl vienu monētu, uz kuras šoreiz ir attēloti Cietokšņa Nikolaja vārti.

Jaunās monētas skices autore māksliniece Līga Čible Gorod.lv pastāstīja, ka viņai vajadzēja izvēlēties tipisku Cietokšņa siluetu. „Nikolaja vārti ļoti labi atbilda šim mērķim. Turklāt kādreiz tie bija greznākie Cietokšņa vārti un pildīja savdabīgā loga uz Eiropu funkciju, atverot ceļu uz Varšavu un Sanktpēterburgu. Pašlaik tie atrodas diezgan bēdīgā stāvoklī, taču drīz tiks rekonstruēti, un, cerams, atkal mūs priecēs ar greznu skatu.

Monētu vēl neesmu redzējusi, tāpēc nezinu, vai tā ir labi izdevusies. Mākslinieks vispār reti kad ir apmierināts ar savas darbības rezultātiem, iespējams, tagad es to darītu savādāk”, - dalījās ar mums autore.

Kā tika ziņots, Daugavpils pašvaldība ir nolēmusi reprezintatīvajiem mērķiem izveidot triju veidu monētas – ar Baznīcu kalna, Cietokšņa un pilsētas ģerboņa attēliem. Monētas ir ievietotas speciālajā vākā ar fotogrāfijām.

Tūrisms ir viens no pilsētas attīstības pamatvirzieniem, un dome turpina strādāt pie Daugavpils suvenīru plaša sortimenta radīšanas.


Написать комментарий