Daugavpils komanda bija labākā festivāla ielu deju kategorijā

foto daugavpils.lv
foto daugavpils.lv

Sestdien Daugavpilī notika ceturtais starptautiskais ielu kultūras konkurss festivāls URBANSTYLE-2012, kuru organizēja Daugavpils pašvaldības Jauniešu departaments un STOPTIME Dance Studio.

Departamenta vecākā speciāliste Evita Lukša Gorod.lv pastāstīja, ka festivāls apvienoja visus ielu kultūras virzienus - Skateboard, Inline, BMX, Graffiti, Rap Music, Streetdance. Bija atbraukušas gandrīz visas pieteikušās komandas no dažādām Latvijas pilsētām, kā arī no Lietuvas un Baltkrievijas.

„Dalībnieku varēja būt arī vairāk, bet līdz ar sezonas sākumu aktivizējās arī citu ielu deju un ekstrēmo sporta veidu sacensību organizatori. Piemēram, vienlaicīgi ar mums šāda veida pasākums notika Igaunijā. Jāatzīmē, ka šogad ir būtiski pieaudzis ne tikai festivāla dalībnieku līmenis, bet arī to organizācija”, - uzskata Evita Lukša.
Pat laika apstākļi netraucēja starptautiskā festivāla norisei. Un, ja dejotāji varēja demonstrēt savu mākslu zem skatuves jumta, tad ekstrēma cienītājiem vajadzēja pacietīgi gaidīt līdz beigsies lietus un tad ar paša dvieļiem slaucīt visas virsmas.

Nomināciju bija daudz, un stingrās un kompetentās žūrijas priekšā bija grūta izvēle – noteikt labākos dalībniekus.

Grafiti kategorijā uzvarēja ielu mākslinieks Dragon no Valmieras. Daugavpilietis Romāns ar savu kosmisko gleznošanu ieņēma godpilno otro vietu. Trešo un ceturto vietu ieņēma daugavpilieši Maks un Nikolajs attiecīgi.

Vispār mūsu pilsētnieki parādīja labu sniegumu šajos jaunības un dzīvības svētkos. Kategorijā „Ekstrēms” visas godpilnas vietas ieņēma tikai daugavpilieši – labāko

Inline triku nodemonstrēja Māris, bet pirmās trīs vietas ieguva Artis, Imants un Guntars.

Skeitborda meistarklasi nodemonstrēja citi daugavpilieši – Kirils Jermačenko, Juris Grižibovskis un Eduards Kalmikovs, bet labāko priekšnesumu parādīja Ivars Jaunpauls. BMX kategorijā par labāko kļuva Staņislavs Braslabskis, Igors GOŠA un Igors Loginovs, bet labāko triku parādīja Stass.

Deju nominācijā kategorijā Streetdance show par pārliecinošu uzvarētāju kļuva Daugavpils komanda STOPTIME Dance Studio ar nosaukumu «Blow Up». No visas sirds apsveicam uzvarētājus un to vadītāju Evitu Lukšu!

Otro un trešo vietu sadalīja komandas no Lietuvas Šauļus un Latvijas Rēzeknes.

Hip-Hop Crew Battle kategorijā uzvarēja komanda no Rīgas, bet „sudrabu” saņēma daugavpilieši no STOPTIME Dance Studio.

Deju nominācijā Breakdance Crew Battle, House Dance 1x1 Battle, Hip-Hop 1x1 Battle un Breakdance 1x1 Battle visas otrās vietas tika daugavpiliešiem. Apbalvoto skaitā bija komandas Depils Originals, Sanchezz, Mega un Drusha Ded.

Gorod.lv apsveic visus uzvarētājus un apbalvotos un novēl daudz pozitīva un radošās enerģijas!


Написать комментарий