Krievijas opozīcijas aktīvists Udaļcovs hospitalizēts

foto penzanews.ru
foto penzanews.ru

Krievijas opozīcijas aktīvists, "Kreisās frontes" līderis, kurš izcieš 15 dienu administratīvo arestu, hospitalizēts veselības pasliktināšanās dēļ, vēsta aģentūra "Itar-Tass", atsaucoties uz aktīvista advokāta Nikolaja Polzova paziņojumu. Udaļcovs 9. maijā pieteica badastreiku.

"Udaļcovs nogādāts uz Maskavas 68. slimnīcas terapijas nodaļu," pavēstīja advokāts.

Pēc tam, kad Udaļcovam palicis slikti, uz policijas iecirkni izsaukta ātrā medicīniskā palīdzība, kura nogādājusi viņu uz slimnīcu diagnozes noteikšanai. Ārsti pagaidām neesot nosaukuši konkrētu diagnozi, bet Udaļcova advokāts informē, ka problēmas radušās sausā badastreika dēļ, ko ievēro aizturētais.

Iepriekš tiesa Udaļcovu atzina par vainīgu par nepakļaušanos policijas darbiniekam un piesprieda maksimālo sodu par šo pārkāpumu – 15 diennakšu arestu.

Opozīcijas organizācijas "Kreisā fronte" koordinators tika aizturēts 9. maijā Maskavas centrā par piedalīšanos nepieteiktā protesta akcijā pret Vladimira Putina stāšanos prezidenta amatā. Tajā pašā dienā aktīvists pieteicis sauso badastreiku.

Tautas protesta akcijas sākušās jau dienu pirms Putina inaugurācijas 7. maijā ar pieteiktu akciju "Miljonu gājiens", kura beigusies ar protestētāju un policijas sadursmēm. Pēc tam vairākas dienas Maskavas centrā notika nesankcionētā akcija, kurā cilvēki tika aicināti pulcēties ielās, kas pazīstama kā "opozīcijas pastaigas".


Написать комментарий