Mākslas skolas studenti radīja Kalkūnes pagasta jaunus logotipus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Jau sen ir zināms, ka informācijas lielāko daļu no apkārtējās pasaules cilvēks saņem vizuāli, tāpēc pareizi radītais logotips var ne tikai pievērst un noturēt uzmanību, bet arī radīt pozitīvu iespaidu par organizāciju, kas to izmanto. Tāpēc neviena nopietna organizācija pašlaik nevar iztikt bez logotipa.

Kalkūnes pagasts pirms dažiem mēnešiem griezās pie Saules mākslas skolas studentiem ar lūgumu radīt viņiem logotipu. Un vakar tika apbalvoti uzvarētāji – Reklāmas dizaina nodaļas 2.kursa studenti Olga Šmagare, Pāvels Terentjevs, Taisa Kima un Viktors Leonovs. Studenti piedāvāja dažādu formu, variāciju un krāsu logotipus – gan katram latvietim zināmo Auseklīti, gan veco pili, gan riteni – saules un mūžības simbolu.

Skolas direktore Ilona Linerte-Ruža atzīmēja, ka logotipa radīšana ir ļoti sarežģīts process, kas prasa daudz laika un pūļu, jo ir nepieciešamas vēstures, simbolikas zināšanas. Daudziem māksliniekiem šis process aizņem gadus, bet Saules skolas studenti, cītīgi strādājot, logotipu radījuši dažu mēnešu laikā.

Kalkūnes pagasta Kultūras menedžere Brigita Madelāne paziņoja, ka speciālā komisija, kuru pārstāvēja vēsturiskās biedrības „Calcuna” locekļi, izvēlējās labākos variantus. Sakarā ar to, ka visi izvēlētie logotipi ir pagastam atbilstoši, jau jūnija sākumā tie tiks izmantoti lielajos pagasta svētkos.

Studenti par kvalitatīvo darbu saņēma ne tikai pateicības vārdus, bet arī pelnītās balvas – dāvanu kartes, lai varētu iegādāties darbam nepieciešamos materiālus.


Написать комментарий