Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta pēdējā mačā tiekas ar Zviedriju

foto iihf.com
foto iihf.com

Latvijas hokeja izlase šodien savā pēdējā pasaules čempionāta spēlē spēkojas ar vienu no turnīra saimniecēm Zviedriju.

Cīņa Stokholmā sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot kanālā TV3.

Neatkarīgi no šīs spēles iznākuma, Latvijas valstsvienība jau ir zaudējusi visas izredzes iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā.

Visticamāk, šajā mačā Latvijas izlases vārtu drošība jau no pirmās minūtes tiks uzticēta Mārim Jučeram, jo pamatvārtsargam Edgaram Masaļskim pēc iepriekšējās spēles konstatēts ceļgala saišu sastiepums. Tomēr galīgais lēmums vārtsargu jautājumā tiks pieņemts šodien rīta treniņā.

Kā ziņots, pasaules čempionāta pirmajā mačā Latvija izlase, cienījami nospēlējot vairāk nekā 30 minūtes, ar rezultātu 2:5 zaudēja spēcīgajai Krievijas valstsvienībai, pēc tam saspringtā cīņā ar 3:2 pārspēja Vāciju, trešajā mačā ar 5:0 pārliecinoši pieveica Itāliju, ceturtajā spēlē ar 1:3 zaudēja Čehijai, bet nākamajās divās cīņās pret Norvēģiju un Dāniju nespēja gūt vārtus, ciešot zaudējumus attiecīgi ar 0:3 un 0:2.

Pēc neveiksmes pret Dānijas hokejistiem Latvijas izlase oficiāli zaudēja pat teorētiskas izredzes iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

Lai Latvijas izlase vēl cerētu uz iekļūšanu apakšgrupas labāko četriniekā, tai spēlē ar Dāniju obligāti bija jāizcīna uzvara pamatlaikā.

Savukārt Dānija pēc panākuma pret Latviju sev garantēja neizkrišanu no pasaules čempionāta spēcīgākās divīzijas.

Tikmēr Zviedrijas valstsvienība čempionātu sāka ar uzvaru 3:1 pār Norvēģiju, otrajā mačā ar 4:1 pārspēja Čehiju, bet pēc tam ar 6:4 un 5:2 pieveica attiecīgi Dāniju un Vāciju. Turpinājumā zviedri ar 3:7 zaudēja Krievijai, bet sestajā cīņā ar 4:0 apspēlēja Itālijas izlasi.

Citās Stokholmas apakšgrupas pēdējās kārtas spēlēs šodien plkst.13.15 Norvēģija tiksies ar Dāniju, bet plkst.17.15 spēkus samēros Čehija un Dānija (tiešraidē "Viasat Sport Baltic").

Šīs grupas kopvērtējumā šobrīd Krievijas kontā ir 21 punkts septiņās spēlēs un tai sešus punktus zaudē Zviedrija. Šīs abas komandas jau garantējušas pirmo un otro vietu noslēguma kopvērtējumā. Trešā ar 11 punktiem sešās spēlēs ir Čehija, no tās tikai par punktu atpaliek Norvēģija, bet pa sešiem punktiem izcīnījušas Latvijas un Vācijas izlases. Dānija iekrājusi četrus punktus, bet Itālija septiņos mačos tika pie diviem punktiem.

Jau tagad skaidrs, ka ceturtdaļfinālā Krievija tiksies ar Čehiju vai Norvēģiju, bet Itālijas izlase izkritīs no pasaules čempionāta augstākās divīzijas un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā.

Tikmēr Helsinkos plkst.12.15 spēlēs Kanāda un Baltkrievija (tiešraidē "Viasat Sport Baltic"), plkst.16.15 cīņu sāks Slovākija un Francija, bet plkst.20.15 ASV hokejisti spēkosies pret Šveici (tiešraidē "Viasat Sport Baltic").

Ja Francijas izlasei izdosies pamatlaikā pieveikt Slovākiju, tā sensacionāli sasniegs pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu.

Helsinku grupas kopvērtējumā šobrīd Kanāda ar 16 punktiem atrodas līderpozīcijā, tai punktu zaudē Somijas izlase, bet ASV ar 13 punktiem atrodas trešajā pozīcijā. Slovākijas izlases kontā ir 12 punkti, deviņus punktus izcīnījusi Francija, seši punkti ir Šveicei, bet trīs punktus iekrājusi Baltkrievija. Savukārt Kazahstānas valstsvienības rēķinā viens punkts un tā jau ir zaudējusi vietu augstākajā divīzijā.

Šī gada pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.


Написать комментарий