Gripas epidēmija Daugavpilī un valstī ir oficiāli beigusies

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 14.maijā, Latvijas infektoloģijas centrs (LIC) publicēja datus, saskaņā ar kuriem var secināt, ka gripas epidēmija mūsu valstī ir beigusies.

Pēdējo divu nedēļu laikā saslimšana nepārsniedza epidemioloģisko slieksni, kuru ir noteicis Ministru kabinets – 100 cilvēki uz 100 000 iedzīvotājiem. Vidēji saslimšanas ar gripu rādītājs sastāda aptuveni 3 cilvēkus uz 100 000 iedzīvotājiem.

Šogad gripas epidēmija Latvijā oficiāli tika pasludināta 5.martā, jo uz to brīdi Jelgavā saslimšanas intensitāte sasniedza 254 slimo cilvēku uz 100 000 iedzīvotājiem, kas apdraudēja citu reģionu iedzīvotāju veselību.

Saskaņā ar statistiku, marta vidū epidemioloģiskais slieksnis tika pārsniegts par 55 % arī Daugavpilī, Rīgā un Liepājā. Taču gripas aktivitāte mūsu pilsētā bija daudz zemāka nekā pagājušajā gadā un epidēmija sākās vēlāk nekā parasti.

Kopumā Latvijā laika posmā no 5.marta līdz 14.maijam, saskaņā ar laboratorijas izmeklējumu datiem, tika reģistrēti 1 028 ar A tipa gripas saslimušie un 14 ar B tipa gripas saslimušie. No komplikācijām pēc gripas epidēmijas laikā nomira 9 cilvēki, pārsvarā pusmūža vecumā.


Написать комментарий