Libānā bruņotās sadursmēs pieci bojāgājušie

foto mayamidiva.blogspot.com
foto mayamidiva.blogspot.com

Pieci cilvēki nogalinātu un 20 ievainoti dažādu reliģisku grupu pārstāvju sadursmēs Libānas ziemeļos. Amatpersonas nemierus saista ar ieilgušo konfliktu Sīrijā, vēsta ārvalstu mediji.

Sadursmes Tripoles pilsētā izcēlušās starp alavītu islāmistiem, kuri atbalsta Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu un sunnītiem, kuri atbalsta opozīcijas spēkus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pirmdien Tripolē notika apšaudes. Cīņas turpinājās par spīti reliģisko un politisko līderu mēģinājumiem samierināt konfliktējošos. Pilsētā izvietotas armijas vienības, bet tām nav izdevies iekļūt visos nemierīgajos rajonos.

Vardarbība sākusies sestdien, kad aizdomās par terorismu aizturēts sunnītu garīdznieks Šadi al Moulavi. Viņa atbalstītāji uzskata, ka Moulavi aizturēts par palīdzību Sīrijas bēgļiem. Moulavi atbalsta Sīrijas opozīciju, mediji ziņo, ka viņš nesen pats bijis Sīrijā.

Tripolē atrodas tūkstošiem Sīrijas bēgļu, kas te ieradušies, glābjoties no nemieriem savā valstī.

Jau vēstīts, ka Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Saskaņā ar Londonā bāzētās cilvēktiesību organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem tajos gājuši bojā vairāk nekā 11 100 cilvēku. Sīrijas režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet apgalvo, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas esot nogalinājuši vairāk nekā 3000 Sīrijas karavīru.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий