Starptautiskajā festivālā Daugavpilī tiks atklāta latgaliešu keramikai veltīta skulptūra

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Piektdien, 18.maijā, Daugavpils Māla mākslas centrā tiks atklāts Pirmais Starptautiskais māla mākslas festivāls ar nosaukumu «Latgales Māla Trauks», kurā piedalīsies aptuveni 50 keramiķi no 8 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Turcijas un Grieķijas. Festivāla mērķis ir ne tikai iepazīstināt viesus ar mūsu reģiona mākslu, bet arī uzsākt Latgalē jaunu tradīciju – keramikai veltītu pasākumu rīkošanu.

Festivāla organizators, keramiķis un skulptors Valentīns Petjko pastāstīja, ka svinīga atklāšana notiks 18.maijā plkst.17:30. Bet pirms tam Māla mākslas centru plāno apmeklēt Latvijas Kultūras ministre savas vizītes mūsu pilsētā ietvaros.

Nākamajā dienā, sestdien, 19.maijā no plkst.11:00 līdz 18:00 Skulptūru dārzā, kas atrodas Rīgas un Mihoelsa ielu krustojumā, pie Sv.Pētera baznīcas, tiks organizēts tirdziņš, kurā daugavpilieši un pilsētas viesi varēs iegādāties festivāla dalībnieku oriģinālus darbus, kā arī piedalīties meistarklasēs. Amatnieku un keramiķu tirdziņš darbosies arī 20.maijā no plkst.11:00 līdz 15:00.

No plkst.16:00 līdz 18:00, pateicoties nacionālās biedrības atbalstam, Dārzā tiks atklāta pirmā mūsu valstī skulptūra, kas tiks veltīta latgaliešu keramikai. Organizatori pagaidām neizpauž, kā tā izskatīsies, taču Gorod.lv kļuva zināms, ka skulptūru no stikla un māla ir izgatavojis Daugavpils autors.

Kā arī visas dienas garumā Māla mākslas centrā visi interesenti varēs aplūkot keramikas izstrādājumu apdedzināšanas procesu lielajā krāsnī, bet nākamajā dienā plkst.18:00 redzēs, kā gatavos izstrādājumus izņem no krāsns.

Sīkākā informācija par festivāla programmu atrodama ŠEIT


Написать комментарий