Ventspils pludmalē jau četrpadsmito gadu plīvos Zilais karogs

foto ventspilszinas.lv
foto ventspilszinas.lv

Ventspils pludmalē jau četrpadsmito gadu plīvos Zilais karogs – tā lēmusi Zilā karoga Nacionālā žūrija, izvērtējot Ventspils pilsētas pašvaldības iesniegto pieteikumu.

Zilo karogu, kuru Ventspils pludmalē pacels 2.jūnijā, svinīgajā pasākumā saņēma Ventspils pilsētas domes izpilddirektora vietniece Kristīne Krasovska.

Kā jau iepriekš ziņots, 1999.gadā tieši Ventspils pilsētas pludmale bija pirmā Baltijas valstīs, kurai tika piešķirtas tiesības pacelt Zilo karogu kā pludmales sakoptības un drošības apliecinājumu.

„Zilā karoga” programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda (FEE International) programmām. Tā balstās uz 29 stingriem kritērijiem, no kuriem būtiskākie ir ūdens kvalitātes, vides informācija un izglītība, vides pārvalde un apsaimniekošana, kā arī pludmales drošība un serviss.

Latvijā Zilā karoga programmu īsteno Vides izglītības fonds sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Zilais karogs ir pasaules populārākais tūrisma ekosertifikāts, kas tiek plaši atpazīts gan iedzīvotāju, gan pašvaldību un vides institūciju vidū. Zilā karoga kampaņa ir pierādījusi sevi kā ļoti lietderīgu instrumentu vides jautājumu sakārtošanai pašvaldībās. Vides izglītības fondam ir izdevies panākt un nodrošināt, lai līdzdalība Zilā karoga kustībā pašvaldībās būtu saistīta ar plašākām vides izglītības aktivitātēm un iedzīvotāju iesaistīšanu vides jautājumu risināšanā.

Kopumā Zilais karogs šovasar Latvijā plīvos desmit publiskajās peldvietās un divās jahtu ostās.


Написать комментарий