Žanna Kulakova bija vienīgā pilsētas vadītāja no Baltijas valstīm, kas bija aicināta uz starptautisko mēru konferenci Izraēlā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova un Attīstības departamenta vadītāja Daina Krīviņa piedalījās starptautiskā mēru konferencē Izraēlā. Konference norisinājās no 6. maija līdz 10. maijam.

Tā ir ikgadēja konference, šogad notika 28. mēru konference. Žanna Kulakova pastāstīja, ka konferencē piedalījās 37 mēri no 28 valstīm. Kulakovas kundze bija vienīgā pilsētas vadītāja no trim Baltijas valstīm. No tuvākajiem kaimiņiem bija Varšavas (Polija) mērs, Ķišiņevas (Moldova), Ļvovas (Ukraina) mēri. Bez tam konferences darbā piedalījās mēri no Filipīnām, ASV, Nepālas, Gvatemalas, Vācijas, Urugvajas, Jaunzēlandes, Itālijas, Austrijas un citām pasaules valstīm.

Konferences organizatori ir Izraēlas Ārlietu ministrija, Izraēlas pašvaldību apvienība, Amerikas vispasaules ebreju padome.

Izraēlas Ārlietu ministrija pirms konferences veica nopietnu pilsētu atlasi. Žanna Kulakova izteica lielu gandarījumu par to, ka Daugavpils veikums pēdējā gadā ir pamanīts, kā arī novērtēts un uzaicinājums uz tik nozīmīgu konferenci ir tam apliecinājums. Īpaši augstu novērtētas Daugavpils pašvaldības attīstības perspektīvas, darbs investīciju piesaistē. Nopietns stimuls bija pirmais Investīciju forums Daugavpilī, kas parādīja Daugavpils centienus attīstīt pilsētas ekonomiku, veicinot biznesu un aktivizējot investīciju piesaisti.

Par Daugavpili bija daudz pozitīvu atsauksmju arī konferences laikā.

Bija parādīta prezentācija par pilsētu, sniegta plaša informācija par Daugavpils iespējām, kas īpaši svarīgi investīciju piesaistei un tūrisma attīstībai.

Konferences programma bija ļoti saspringta, darbs notika 4 Izraēlas pilsētās.

Konferences ietvaros notika tikšanās Izraēlas ārlietu ministrijā ar ārlietu ministru A Libermanu, bija  virkne tikšanos ar Izraēlas pilsētu mēriem.

7. maijā dažādu pasaules pilsētu mēri tikās ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu. Notika tikšanās ar  bijušo Izraēlas premjerministru Ehudu Olmertu.

Dažādu valstu mēri apmeklēja komercuzņēmumus, medicīnas, izglītības iestādes. Daudzi konferences temati bija saistīti ar fiziskās un ekonomiskās drošības jautājumiem, IT tehnoloģiju attīstību.

Bija daudz dažādu tikšanos, informācijas apmaiņas, diskusiju, kas veicinās sadarbību starp pilsētām, jo tas arī ir ikgadējās mēru konferences mērķis- izveidot dažādu valstu pašvaldību vadītāju sociālo tīklu, izmantojot valstu ietekmi uz politiku un investīcijām, kas ieinteresēti piesaistīt jaunas tehnoloģijas  un kapitālu dažādās pilsētu saimniecības jomās.

Balstoties uz gūtajiem kontaktiem mēru konferences laikā, darbs pie sadarbības attīstīšanas starp dažādām pašvaldībām turpināsies.


Написать комментарий