Ekonomikas ministrija ieinteresēta atbalstīt Daugavpils centienus attīstīt uzņēmējdarbību

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā informē pašvaldības portāls, Daugavpils pašvaldība pirms pāris mēnešiem uzsākusi ciešu sadarbību ar Ekonomikas ministriju. Domes priekšsēdētājas vietniecei Līvijai Jankovskai ir bijušas daudzas tikšanās, vienā no kurām Daugavpils bija sagatavojusi savu redzējumu un priekšlikumus ministrijai par uzņēmējdarbības veicināšanu. Bija saņemts solījums apmeklēt Daugavpili un tikties arī ar uzņēmējiem. 16. maijā šī vizīte notika.

Daugavpili apmeklēja Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš un Latvijas Garantiju aģentūras pārstāvji. Vizīte sākās ar sarunu Daugavpils Domē. No Daugavpils puses sarunā piedalījās Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska un Attīstības departamenta speciālisti.

Pirmā tēma sarunā bija par Daugavpils industriālo zonu attīstību, konkrēti par Ziemeļu industriālās zonas attīstību, kur plānots rekonstruēt pievadceļus un izbūvēt komunikācijas. Līvija Jankovska informēja, ka pašvaldībā uzsākts darbs pie juridisko jautājumu kārtošanas. Bija radušās problēmas ar īpašuma tiesību noskaidrošanu. Tagad visi īpašnieki Ziemeļu industriālajā zonā ir apzināti, bet ir jāveic vēl laikietilpīgas procedūras, lai pilnībā sakārtotu īpašumtiesību jautājumus un pašvaldība varētu pretendēt uz ES fondu finansējumu šo pievadceļu rekonstrukcijai. Tikšanās laikā kopā ar EM un LGA pārstāvjiem tika meklētas iespējas kā šo procesu paātrināt. Andris Liepiņš solīja, ka turpmāk EM veicinās, lai šis darbs netiktu bremzēts. Viņš atzina, ka investīciju piesaistei industriālajām teritorijām un rūpnieciskajām ēkām ir liela nozīme. Lai pievilinātu investorus jābūt piemērotām platībām, tāpēc Daugavpils aktivitātes ir svarīgas turpmākajā reģiona ekonomiskajā izaugsmē.

Otrs svarīgs jautājums bija par valdības atbalstu uzņēmējiem to konkurētspējas palielināšanai un produktivitātes uzlabošanai. EM un LGA pārstāvji apmeklēt klātienē izvēlējās 4 uzņēmumus, kuros, viņuprāt, ir visperspektīvākie ražošanas infrastruktūras modernizācijas projekti. Bija iepazīšanās ar uzņēmumiem: SIA “Belmast”, SIA “ RegulaBaltija”, SIA “ BM Industrial”< SIA “ Aurora Baltika”.

Tikšanās laikā Domē Ekonomikas ministrijas un Latvijas Garantiju aģentūras pārstāvji informēja par uzņēmēju atbalstīšanas instrumentiem, kurus var jau šobrīd aktīvi izmantot.

Vēl viena tēma bija saistīta ar nodarbinātību, darbinieku apmācību iespējām. Līvija Jankovska diskusijai piedāvāja tēmu par iespēju dot pašvaldībām tiesības nodarboties ar uzņēmējdarbību, šo jautājumu izvirza Latvijas pašvaldību savienība. Jankovskas kundze saskata tādu iespēju, ja runājam par subsidētajām darbavietām jauniešiem, amatniecību, par tūrisma attīstību pašvaldībā.

 Līvija Jankovska izteica gandarījumu par konstruktīvo sarunu, kuras laikā radās pārliecība, ka Ekonomikas ministrija labi pārzina situāciju Daugavpilī.

“Sajutām, ka ir velēšanās palīdzēt, ir informācija par situāciju Daugavpilī, tāpēc ceru, ka izdosies uzsākt industriālās zonas modernizāciju, kas veicinās investīciju piesaisti pilsētai un reģionam kopumā. Domāju, ka šī sadarbība ar Ekonomikas ministriju uzlabos arī mūsu uzņēmēju projektu virzību un, līdz ar to, biznesa attīstību”, uzsvēra Līvija Jankovska.


Написать комментарий