Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs savus svētkus atzīmēs ar draugu apbalvošanas svētkiem un Atvērto durvju dienu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Katru gadu 18.maijā visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā muzeju diena, šogad ir jubileja, to atzīmēs 35.reizi. Šī diena kalendārā parādījusies vēl 1977.gadā, bet pēc gada to atzīmēja vairāk nekā 150 pasaules valstīs.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā šajā dienā notiks muzeja draugu apbalvošanas ceremonija. Muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Juta Vorone Gorod.lv pastāstīja, ka šis pasākums norisināsies jau trešo reizi, un muzeja draugu lokā nokļūst cilvēki, kuri ar to aktīvi sadarbojas un ir piedalījušies muzeja darbā un attīstībā. 

Šogad ar godpilno titulu «Muzeja draugs» tiks apbalvoti 3 kandidatūras – Latvijas treneris, Daugavpils airēšanas skolas dibinātājs Boriss Prirodins, slavenais Daugavpils mākslinieks Pjotrs Hudobčenoks un Saskaņas pamatskola. Viņi saņems mūsu muzeja diplomus un piemiņas dāvanas. 

Starp citu, šiem svētkiem ir pieskaņota arī Eiropas akcija «Muzeju nakts», kura parasti tiek rīkota naktī no sestdienas uz svētdienu, kas ir tuvāka 18.maijam. Atgādināsim, ka šogad Muzeju nakts notiks šosestdien, 19.maijā. 

Kā arī šodien Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks Atvērto durvju diena, kuras laikā visi interesenti varēs bezmaksas apmeklēt visas darbojošās izstādes. Vienīgais, autorlelles izstādi nevarēs redzēt, jo tā būs pieejama tikai «Muzeju naktī».
 


Написать комментарий